avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Complicatii incredibile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Complicatii incredibile

:Am cumparat o proprietate -casa +teren 4000m-in anul 2005, cu contract v.-c. la notar ,intabulare ,totul inregula. De aici incep complicatiile .Am aflat la cateva luni ca cel care mi-a vindut era mostenitor cu o cota de 7/8 cealalta cota de 1/8 fiind detinuta de unchiul sau .Fiind in relatii proaste cu unchiul sau ,ca sa dezbata succesiunea mai repede si sa-si vanda partea a folosit o procura falsa la notar -procura din care resea ca il reprezinta si pe unchi..S-a facut succesiunea i sa lasat unchiului cota de 1/8 iar mostenitorul mi-a vindut cota sa de 7/8mie.In 2006 am vindut si eu 2000 de m.pentru ca aveam nevoie de bani se continui lucrarile la casa (am cump. la rosu) cel caruia am vandut a inceput si el o casa a bagat apa curent etc.In anul 2007 se prezinta la noi (eu si cel caruia i-am vindut 2000m) o persoana care ne-a prezentat o chitanta de mana (inscris sub semnatura privata zice el )pe care a incheiat-o cu bunicul celui care mi-a vandut mie ,in anul 1991,subliniez 1991 , si cu care -zice a el - nu a mai apucat sa faca nimic deoarece la citeva luni dupa ce a facut-o bunicul a murit.De atunci din1991 acesta nu a intreprins nimic pana in 2007 cand a venit la noi si ne-a aratat chitanta , dupa care a intentat proces (actiune in constatare ) impotriva celui care mi-a vindut mie si unchiului sau.Am intervenit si eu si cel caruia am vandut eu in acest proces.aratand ca noi avem acte de v.-c. La acest proces nu s-a prezentat nici nici unchiul nici mostenitorul (cel care mi-a vandut mie.) .....Complicata situatie ....Ce consecinte ar putea avea asupra mea si a celuia caruia am vandut eu acest proces ? Sunt foarte stresat din cauza acestui proces .....Sper ca am fost cit de cit inteles cu atatea complicatii
Daca dovediti ca ati fost de buna credinta necunoscand situatia juridica a terenului , actul poate fi salvat .Situatia e foarte complicata.Am avut spete in care , ca parat , in actiuni in constatarea vanzarii cumpararii am invocat prescriptia extinctiva , curgerea termenului de 3 ani de la data pierderii posesiei. Si solutiile au fost favorabile.Sugerati avocatului dvs. sa se foloseasca de aceasta exceptie.
De buna credinta sunt si eu si cel care a cumparat de la mine .Reclamantul (cel cu chitanta ) a solicitat expertiza judiciara .si reiese ca terenul revendicat de el corespunde cu terenul vandut de mine (cei 2000 m vanduti la un an dupa ce am cumparat eu,.)Cel care a cumparat de la mine e si mai suparat,. imi reproseaza ca poate pierde proprietatea .
Aşa cum v-a spus meroiud, puteţi invoca atît bunacredinţă, cît şi prescripţia dreptului reclamantului, avînd în vedere timpul scurs de la data acelui act invocat precum şi faptul că terenul nu a fost în posesia reclamantului.

Mai mult, nici nu va trebui să dovediţi buna credinţă, ea fiind prezumată. Este de datoria reclamantului să invoce reaua credinţă, dacă o invocă.

În plus, dacă imobilul era întabulat la data cumpărării, vă puteţi prevala de prevederile Legii nr.7/1996.

Nu mi-aş face foarte multe probleme.
Intre timp procesul a mai avut o infatisare si s-a cerut expertiza topografica . Aceasta s-a facut de catre un expert topograf si judecatorul a cerut in mod expres ca acesta sa arate daca schitele se suprapun (cea facuta de expert la cererea celui cu chitanta de mana si cea din cartea mea funciara ) Ce se intampla daca se suprapun ?si daca nu se suprapun? Evident ca se suprapun cele doua schite ! dar as dori sa cunosc semnificatia celor doua variante ,.multumesc pt. eventuale raspunsuri !
Eu nu vad nicio problema, cum spuneau colegii, s-a prescris.
Ca ati intrat in proces e bine, faceati o intampinare si sperati la ce-i mai bun sau ca angajati un avocat sa va reprezinte interesele, nu trebuie sa va stresati atat.
Actul de vanzare putea fi atacat, no0i nu stim in ce masura s-a facut si asta, care sunt capetele de cerere etc. Din ce cunoastem insa, v-am spus sa stati linistit.
IN rest, sa ne cereti explicatii cu privire la doua posibilitati dintre care una nici nu e probabila, cred ca e aproape un abuz la timpul nostru.
Judele vrea sa vada daca e acelasi teren, assta e tot: daca se suprapune e acelasi, daca nu, nu.
IN rest, implicatiile posibile asupra intregii spete nu le putem sti in intregime ca nu stim care e toata speta, toata actiunea.

Alte discuții în legătură

Teren intravilan abdae abdae comform expertize topografice ceruta de instanta dupa cum mi-am dat eu seama s-a constata o necorelare a schitelor topo care sant destul de incurcate adica cel ... (vezi toată discuția)
Intabulari suprapuse musteataflorin musteataflorin Buna seara Am si eu o problema cu o intabulare a unui teren extravilat suprapus peste un teren vecin, efectiv suprapunerea este de max 49 cm ipotenuza (in ... (vezi toată discuția)
Poate sa aiba cistig de cauza in defavoarea mea? atomol atomol Inanul 2000 am cumparat o proprietate un teren intravilan de 1800  m cu acte in regula adica  contract de vinzare cumparare prin notariat intabulare cadastru ... (vezi toată discuția)