avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan

comform expertize topografice ceruta de instanta dupa cum mi-am dat eu seama s-a constata o necorelare a schitelor topo care sant destul de incurcate adica cel care revendica terenul ,in schitele topo apare lipsa teren pe o suprafata mare aproxim 15 ari , iar dupa masuratorile facute de expert s-a constatat ca suprafata lipsa este de aproxim 5 ari din terenul meu ,si din terenul vecinului meu (care a cumparat terenul de la aceasi persoana) Nu am cunostinte ca persoana care revendica terenul sa fi inscris acest teren in C.A.P(asta daca are vreo importanta in cazul mneu).Aceasta persoana a chemat in instanta si institutiile statului ,primarie,cei de la cadastru etc,Daca s-a gresit in acte nu este normal ca cei care au gresit sa despagubeasca persoana in cauza?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
abdae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 14:51, 1 Iunie 2011
raspunsul la problema ridicata de dvs nu este unul simplu;imbraca o forma complexa.in principiu,dvs se pare ca sunteti un cumparator de buna credinta;cam asa reiese ca r fi si fostul proprietar.in cazul in care se va dispune totusi in instanta ca bunul sa fie retrocedat(fie el doar partial0,aveti la indemana o actiune de despagubire.sunt practic in acest context creionat de dvs mai multe solutii juridice.
Asa cum mentioneaza si colegul meu aveti calitate de tert, cumparator de buna credinta, v-ati increzut la data la care ati cumparat in calitatea de proprietar a celui ce a vandut, prin urmare adevartul proprietar va avea dreptul la despagubire în echivalent, insa aceasta despagubire este in sarcina celui ce a vandut.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta cu excedent de teren din proprietatea altcuiva francisc1959 francisc1959 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul Dvs. in urmatoarea situatie: In anul 2000 am cumparat o casa cu gradina. Mentionez casa si gradina erau imprejmuite ... (vezi toată discuția)
Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)