comform expertize topografice ceruta de instanta dupa cum mi-am dat eu seama s-a constata o necorelare a schitelor topo care sant destul de incurcate adica cel care revendica terenul ,in schitele topo apare lipsa teren pe o suprafata mare aproxim 15 ari , iar dupa masuratorile facute de expert s-a constatat ca suprafata lipsa este de aproxim 5 ari din terenul meu ,si din terenul vecinului meu (care a cumparat terenul de la aceasi persoana) Nu am cunostinte ca persoana care revendica terenul sa fi inscris acest teren in C.A.P(asta daca are vreo importanta in cazul mneu).Aceasta persoana a chemat in instanta si institutiile statului ,primarie,cei de la cadastru etc,Daca s-a gresit in acte nu este normal ca cei care au gresit sa despagubeasca persoana in cauza?
raspunsul la problema ridicata de dvs nu este unul simplu;imbraca o forma complexa.in principiu,dvs se pare ca sunteti un cumparator de buna credinta;cam asa reiese ca r fi si fostul proprietar.in cazul in care se va dispune totusi in instanta ca bunul sa fie retrocedat(fie el doar partial0,aveti la indemana o actiune de despagubire.sunt practic in acest context creionat de dvs mai multe solutii juridice.
Asa cum mentioneaza si colegul meu aveti calitate de tert, cumparator de buna credinta, v-ati increzut la data la care ati cumparat in calitatea de proprietar a celui ce a vandut, prin urmare adevartul proprietar va avea dreptul la despagubire în echivalent, insa aceasta despagubire este in sarcina celui ce a vandut.