avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Democratia europeana accepta nationalizarea? - studiu ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Democratia europeana accepta nationalizarea? - studiu de caz: Cipru

Ca o condiţie pentru acordarea unui plan de asistenţă financiară internaţională în valoare de 10 miliarde de euro, miniştrii de finanţe din zona euro au impus statului cipriot să impoziteze cu 9,9% toate depozitele bancare mai mari de 100.000 de euro şi cu 6,7% pe cele inferioare acestei sume.

Este constitutional? este democrat? este o masura europeana? Cand in Romania se ridica vreun zumzet legat de orice tip de nationalizare, intelectualitatea acestei tari se aprinde....urla ca din gura de sarpe: proprietatea este sfanta, trebuie sa mergem spre Europa, masura comunista...
Astazi vedem cum Germania (indirect) propune (impune) unui stat membru UE, spatiu euro, introducerea unei masuri de nationalizare a capitalului privat. Nu aud revolta, nu aud indignare, nu aud cuvinte de genul: comunism, nazism...sau tot ce este german este divin? :sorry: "Pe noi munca ne-a facut liberi...dar parca prea saraci"...
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 09:54, 16 Aprilie 2013
anona1963 a scris:

Ma poate face cineva sa pricep, cum de sistemul bancar, oricare ar fi el, poate avea un caracter privat? Cum are tupeul cineva sa doneze banii publici unor astfel de instituii? Cum de este posibil ca aceste institutii private, de drept privat, sa faca obiectul unor norme ce permit confiscarea banilor depusi de clienti in baza unor contracte?


asa se fura acum... cu finantele.

e mai, mult mai, infinit mai elegant (si mai ieftin pentru hot) decat cu razboaiele ("de jaf si cotropire":rolleyes:).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)
Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)