avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si tatal , fara a intra in concediu ?

Buna seara ! Am o problema la care as vrea sa aflu un raspuns :
- daca sotia mea este insarcinata si nu este angajata nicaieri , pot beneficia eu de indemnizatia de crestere a copilului si fara sa intru in concediu ? Si cum se procedeaza in astfel de cazuri !? Salariul net lunar este de 1100 Lei .
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:54, 20 Martie 2013
Se poate astfel: va depuneti dosarul pentru stimulentul de crestere al copilului daca vreti sa mergeti in continuare la serviciu si veti primi timp de 1 an 500lei lunar.
1. Nu puteti beneficia de indemnizatie fara sa intrati in concediu crestere copil (CCC).

2. - Dar puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica veti lucra si veti primi salariu si veti mai primi, de la stat, inca 500 lei lunar.

3. Deoarece sotia nu poate beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dvs. veti putea beneficia de stimulentul de insertie incepand cu data nasterii copilului.

4. Actele necesare le veti depune la Primarie unde puteti merge sa solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate nicolai nicolai avem intreprindere individuala.activitatea deschisa. titularul sunt eu. sotia ma ajuta fara sai fac contract de munca. in 2-3 luni asteptam un beby. cum e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexandra1105 alexandra1105 Am o situatie mai ciudata si as vrea sa stiu cam in ce categorie ma incadrez cu privire la aceasta indemnizatie. Sunt studenta la zi (in ultimele 12 luni fara ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am dupa nastere ? igoac igoac Buna seara ! Sunt o mamica a unui baietel de 7 ani si as dori si eu o lamurire: daca voi mai da nastere la un puiut , ce drepturi mi se cuvin dupa nastere ? ... (vezi toată discuția)