avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce drepturi am dupa nastere ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce drepturi am dupa nastere ?

Buna seara ! Sunt o mamica a unui baietel de 7 ani si as dori si eu o lamurire: daca voi mai da nastere la un puiut , ce drepturi mi se cuvin dupa nastere ? Mentionez ca inaite de a naste primul copil am lucrat si in primii 2 ani am primit alocatia si indemnizatia de crestere copil , dar datorita faptului ca nu-mi permit o bona si nu am avut nici un ajutor am preferat sa stau acasa cu copilul. deci momentan sunt casnica dar sunt asigurata la sotul meu . multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:10, 29 Mai 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) Daca mai vreti sa faceti un copil,la detaliile pe care ni le-ati dat,nu puteti beneficia de indemnizatie crestere copil,doar daca veti avea pe ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului venituri realizate supuse impozitului.

2) Daca nu indepliniti conditiile de mai sus,atunci in cazul in care veti mai avea un copil,sotul dvs va putea obtine un stimulent de insertie in valoare de 500 lei/lunar.
Multumesc frumos ! stiti si pe ce perioada se acorda ( la fel ca si indemnizatia de crestere ?) , ce acte trebuiesc si unde se depun ? multumesc frumos inca odata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca dvs. nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci sotul poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar incepand cu data nasterii copilului si pana acesta implineste 2 ani.

2. Actele sunt aceleasi ca si pentru indemnizatia pentru CCC si se depun tot la Primarie (unde ar fi bine sa mergeti si sa cereti lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie).

3. Dupa ce sotul primeste decizia de aprobare a stimulentului de insertie sa predea o copie si la angajator pentru ca pe perioada cat primeste stimulentul de insertie nu poate fi concediat decat in caz de reorganizare judiciara sau faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mirela_7 mirela_7 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si cu un copil de 2 ani. Sotul meu lucreaza de 1 an la aceeasi firma cu un salariu minim,in ce conditii beneficiem de ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si tatal , fara a intra in concediu ? budurca budurca Buna seara ! Am o problema la care as vrea sa aflu un raspuns : - daca sotia mea este insarcinata si nu este angajata nicaieri , pot beneficia eu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alina_Gabriela26 Alina_Gabriela26 Buna ziua! sunt o sotie insarcinata in 3 luni, si ma preocupa un lucru, sotul meu lucreaza de 2 ani, fara oprire, si as vrea sa stiu daca poate lua el ... (vezi toată discuția)