avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata concediu medical firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata concediu medical firma in insolventa

Buna seara.

In 18.01. 2013 am fost internata in maternitate fiind gravida si am adus angajatorului un concediu medical, in 01.02.2013 am fost internata iar in maternitate si am prezentat concediu medical.Din data de 18.02.2013 sunt in concediu de risc maternal.Din 15.03.2013 sunt in concediu prenatal.In data de 31.01.2013 firma a intrat in procedura de insolventa.Eu personal si alti colegi din luna noiembrie nu am mai luat nici un ban,sunt foarte constienta ca daca merg la ITM nu voi rezolva nimic, in instanta voi castiga dar nu imi va plati drepturile.Cum sa procedez ca macar banii pe concediile medicale sa-i incasez?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 3 Aprilie 2013
Daca prin casa de sanatate nu pot recupera banii,ma pot indrepta cu proces catre asociati in sensul ca momentul insolventei i-a prins cu capital social foarte mare, si ca atare sa merg pe un proces civil?
Puteti angaja raspunderea patrimoniala a angajatorului si , in acelasi timp, sa chemati in judecata si pe asociati ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplatit (societate in insolventa) kivi kivi Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si toti angajati au intrat in somaj.numai eu ramasem ca angajata find insarcinata si in concediu medical.am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa lichidare societate Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire: sunt in concediu medical; in cazul in care societatea la care lucrez intra in lichidare, iar eu raman fara loc de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate luci08 luci08 Buna ziua, Am o societate si doresc sa o dizolv, doar ca am o angajata care doar ce si-a inceput concediul prenatal, in maxim 40 de zile o sa-mi iasa ... (vezi toată discuția)