avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj. Coproprietar care nu vrea sa-si instraineze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj. Coproprietar care nu vrea sa-si instraineze cota-parte.

intr-un alt topic stefanconst a scris:
buna tuturor ,intervin si eu cu o problema legata de mostenire ,tatal meu este mostenitor dupa bunicul meu impreuna cu sora lui si mama lui vitrega,unele bunuri ale bunicului sunt la comun cu ale fratilor lui care traiesc si astazi ,cum se poate proceda sa intre in posesia bunurilor de drept prin mostenire daca unul din fratii bunicului nu doresc sa vanda bunurile pe care le are in comun cu bunicul meu ?mai exact este vb de o casa in provincie pe care el nu vrea sa o vanda acum pentru a putea impartii bunurile de drept ale tatalui meu .Mai exact cum se poate proceda de la cap la coada?

nu ma ocoliti va multumesc


Se poate face o cerere de partaj. Coproprietarul care nu vrea sa vanda partea sa poate pastra pentru sine intregul bun dupa ce-i despagubeste pe ceilati coproprietari fie la pretul asupra caruia cad toti de acord (stiu si eu ca e mai probabila aterizarea unui OZN maine la ora 12 fix in Piata Romana decat cativa romani coproprietari pe un bun care cad de acord intr-un proces de partaj asupra pretului corect al bunului partajat, dar e si aceasta o posibilitate), fie la pretul stabilit pe cale judecatoreasca in urma unei expertize de specialitate.
Cel mai recent răspuns: stefanconst , utilizator 19:46, 20 Martie 2013
multumesc pentru raspunsul promt si apropo de OZN cu siguranta asa este:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, cumpararea unei parti din proprietate maria dinca maria dinca Se poate face partaj intre doi din patru coproprietari? Adica daca unul din cei patru doreste sa ia sulta de la altul,iar acela sa fie coproprietar cu ... (vezi toată discuția)
Unul dintre moștenitori vrea să cumpere părțile celorlalți doi, dar aceștia cer mai mult decât le-ar reveni conform expertizei. ce poate decide instanța în acest caz? vlad69 vlad69 In urma succesiunii dupa ambii parinti, a rezultat o casa de locuit si un teren, la 3 mostenitori.Doi mostenitori au acceptat sa vanda partea lor celui de-al ... (vezi toată discuția)
Procedura juridica pentru iesirea din indiviziune alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Daca un teren are doi coproprietari, iar unul vrea sa vanda iar celalalt nu, deoarece nu-i convine ... (vezi toată discuția)