avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

In anul 2001 dec. tatal meu a vandut o mostenire,pe care a luat 100.000.000 lei. Acei bani,mi a dat mie, din care in ian.2002 am cumparat o casa.Mentionez ca la data respectiva eram casatorit,si la tranzactie fosta sotie nu a participat.In contract apare starea civila a mea din acea perioada.Divortul s-a finalizat in sept.2003.Nu s-a facut nici o cerere de partaj atunci,urmand ca acuma in martie 2005 ea sa-mi ceara jumatatea din casa respectiva.As dorii sa stiu ce drepturi legale are fosta sotie,si daca eu pot sa raman cu toata casa,casa nefiind achizitionata din banii comuni,ci din banii primiti de la tatal meu.care insa a decedat.Mentionez ca pe banii respectivi nu am nici un act facut intre mine si tatal meu.Tot aici mai adaug ca exista un copil,al carui tutela o are ea.Ea este recasatorita.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: damy , utilizator 16:28, 27 Martie 2005
Trebuie să dovedesti că, banii ti - au fost dati numai tie si nu familiei, că imobilul respectiv este un bun propriu si nu un bun comun, având în vedere faptul că, bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt bunuri comune.
Situatia nu este deloc simpla. Totul va depinde de probele administrate. Nu este nevoie de un inscris care sa dovedeasca provenienta banilor. Acest fapt poate fi dovedit si cu martori. Eventual poate detineti inscrisul prin care tatal a vandut mostenirea. Este absolut necesar insa ca martorii dvs. sa aibe cunostinta de faptul ca tatal dvs. a inteles sa va dea acei bani doar dvs. si nu fostei sotii. Daca aveti deja procesul pe rol aveti grija ca trebuie sa depuneti intampinare si o cerere reconventionala prin care sa solicitati intreg imobilul. Aceasta cerere trebuie sa fie depusa pana la primul termen, altfel va fi foarte greu sa va mai aparati. Av. C.S. - cristinascripa@yahoo.com
este adevarat ca dumneavoastra a-ti cumparta casa din bani primiti de la tatal dumneavoastra,din punct de vedere legal aveti dreptate,respectiv casa este propietatea exclusiva a dumneavoastra dar ramane sa dovediti acest lucru,in cazul in care aveti martori sau vre
un inscris instanta va acepta si martori tinand cont de faptul ca din anumite relatii pe care le aveati cu tatal si cu sotia nu a-ti procurat anumite probe(ar fi fost oarecum imoral)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj anonim anonim In urma divortului in care exista un minor si imobilul apartine sotului prin act de vinzare cumparare, dinaintea casatoriei, cum se face partajul? (vezi toată discuția)
Succesiune in urma decesului tatalui Kheyra Kheyra Buna Ziua , As avea nevoie de un sfat Tatal meu a decedat acum o luna si acum urmeaza ca eu si mama sa facem succesiunea. Am fost la notar insa nu am ... (vezi toată discuția)
Succesiune monica_g monica_g Suntem in urmatoarea situatie: -sotul decedat , avind copii dintr-o casatorie anterioara. In cazul succesiunii , copii au dreptul la cota parte din imobil , ... (vezi toată discuția)