avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Semnatura electronica ofertanti
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Semnatura electronica ofertanti

Buna ziua!

Sunt autoritate contractanta si am o procedura online. In fisa de date am specificat ca toate documentele depuse pentru prezenta procedura sa fie semnate cu semnatura eletronica extinsa. S-au depus online ofertele si din 5 ofertanti, doar 2 au documentele semnate cu semnatuta electronica extinsa; ceilalti au semnat, stampilat si scanat documentele.

Ofertantii care nu au semnat electonic documentele trebuiesc respinsi? In ce baza legala? (stiu ca numai ofertele inacceptabile sau neconforme sunt respinse) Daca ii accept pe toti, nu se incalca principiul tratamentului egal?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:35, 21 Martie 2013
S-ar putea sa castige in cazul unei contestatii daca respingeti ofertele, deoarece ei si-au indeplinit obligatia prevazuta la art. 17 din HG nr. 1660/2006, respectiv documentele au fost transmise in format electronic, semnatura electronica - si atat (simpla sau extinsa, art. 17 alin (3) si art. 19 alin (2) nu face aceasta diferentiere)- neputand fi ceruta decat pentru documentele solicitate in scopul verificarii propunerii tehnice, propunerii financiare si a criteriilor de calificare si nu pentru toate documentele.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Pe de alta parte era o conditie in fisa de date. Comisia de evaluare este singura in masura sa ia o decizie.
As dori sa fac o rectificare. Atata timp cat pentru inregistrarea in SEAP se solicita semnatura electronica extinsa, cred ca m-am grabit cand am afirmat ca doc nu tb solicitate cu semnatura electronica extinsa daca textele de lege invocate mai sus nu specifica in mod clar acest lucru.
Cineva de la ANRMAP ne-a sugerat sa solicitam clarificari, si in cazul in care nu ni se raspunde corespunzator (adica nu ni se transmit semnate electronic), atunci oferta este respinsa.

Din cate am vazut pe site-ul digisign.ro semnatura electronica extinsa este acelasi lucru cu semnatura eletronica.
Citez "Se foloseste generic termenul de „semnatura electronica” pentru a conferi neutralitate si pentru a nu limita prevederile la tehnologia criptografica actuala. Practic, semnatura electronica este echivalenta cu procesul de autentificare a unui document electronic printr-un certificat digital calificat."

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
ibitza78, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de oferta online ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Paticip la o procedura de achizitie publica cerere de oferta cu modalitate de desfasurare online. In fisa de date nu se specifica daca ... (vezi toată discuția)
Licitatie off cu incarcarea documentatiei de calificare in seap aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua, particip la o licitatie offline, in a carei fisa de date nu se solicita depunerea documentatiei la o anumita adresa, ci incarcarea ei in SEAP pana ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica andr33apn andr33apn Buna ziua, Am si eu un dubiu... Cum functioneaza semnatura electronica in cazul documentelor lansate in SEAP? Aceasta functioneaza, pentru operatorul ... (vezi toată discuția)