avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Semnatura electronica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Semnatura electronica

Buna ziua,
Am si eu un dubiu...
Cum functioneaza semnatura electronica in cazul documentelor lansate in SEAP?
Aceasta functioneaza, pentru operatorul economic, in momentul in care cripteaza documentele?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:49, 8 Decembrie 2009
Da am aflat singura....si o sa imparatasesc la toata lumea.
Operatorul economic trebuie sa dispuna de aceasta semnatura electronica conform hg 1660 / 2006.
Inainte de a cripta documentul il va semna electronic, ira fisierul va purta, pe langa terminatia PDF, o terminatie specifica semnaturii si va aparea ca o insigna pe fisier.
Autoritatea contractanta are obligatia de a-si descarca in calculator un program de pe un site autorizate(exemplu certsign) care sa verifice aceasta semnatura.
Astfel documentul criptat are valoare judecatoreasca.
Si inca ceva....daca documentele nu sunt semnate electonic si daca operatorul economic nu introduce si formularul de oferta(devizul) in sectiunea documente de calificare si propunmere tehnica, sistemul il descalifica automat.Deci nu este suficient sa cripteze doar oferta (sa introduca o suma).

:offtopic: interventie moderator
Buna ziua user andr33apn

Va rugam frumos sa nu mai scrieti mesaje consecutive deoarece Regulamentul de postare al acestui forum, interzice acest lucru.Va rugam sa va editati primul mesaj cu cele doua completari ulterioare.
Va multumim anticipat pentru intelegerea de care veti da dovada. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de oferta online ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Paticip la o procedura de achizitie publica cerere de oferta cu modalitate de desfasurare online. In fisa de date nu se specifica daca ... (vezi toată discuția)
Semnarea/criptarea documentelor achizitii publice soazig soazig Buna, In legatura cu criptarea documentelor si inregistrarea lor in SEAP, in cadrul unei proceduri online de achizite publica, am urmatoarea intrebare: - ... (vezi toată discuția)
Licitatie deschisa online creatza_70 creatza_70 Buna ziua, Ce se poate face in urmatoare situatie: Un operator economic a incarcat in SEAP toate documentele solicitate, influsiv propunerea ... (vezi toată discuția)