avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract individual de munca

Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu incetarea contractului individual de munca:
-In data de 11/03/2013 mi-am dat demisia in baza art. 81 (8)- fara preaviz.
-Angajatorul a inregistrat incetarea contractului individual in baza art 81 (7)
- La data incetarii nu aveam achitate drepturie salariale pt. ian., feb. si pana la 12.03.2013
-Deocamdata nu am primit nici o decizie, lichidare, absolut nimic...

Intrebarea este:-este normal sa inregistreze in baza art.81 (7) ? deoarece intentionez oricum sa il dau in judecata pt drepturile restante.
Se poate inchide contractul de munca fara a avea lichidarea semnata?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 20 Martie 2013
Influenta mare nu are temeiul de drept .. alin.8 al art.81 C.mun implica culpa angajatorului , alin.7 al art.81 C.mun. implica renuntarea la efectuarea preavizului sau expirarea acestuia.

Incetarea c.i.m. nu are nicio legatura cu nota de lichidare , un document care nu mai are la baza un act normativ ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta,am decizie art81//7 pe data 10.3.2016 ContSters383679 ContSters383679 am contr munca ind aldm...a incetat de la data de 1.3.2016 in baza art87//1 din legea 53 //2003 angajatorul ma obliga sa muncesc 20 zile cu 8 ori ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz mihaela_soane mihaela_soane Buna ziua Astazi mi-am inregistrat demisia la secretariat cu art.81. alin 8 deoarece salariile nu ne-au fost platite conform contractului de munca individual. ... (vezi toată discuția)
Obligata sa demisionez Eu.sa Eu.sa In urma unor schimb de replici cu sefa mi s.a comunicat ca pot pleca si sa nu mai vin si sa ii duc demisia. Eu ce sa inteleg. Ca sunt concediata sau ca plec ... (vezi toată discuția)