Poate sa beneficieze un angajat pe o durata determinata de 3 luni , de un curs de pregatire profesionala organizat de angajator?
In aceste conditii, in actul aditional se poate trece termenul de 1 an ca obligatie a angajatului sa lucreze pentru angajator?
Daca nu, care ar fi termenul maxim care se poate trece in actul aditional?
Poate, nu exista nicio interdictie in acest sens.
In speta, daca se urmareste prelungirea c.i.m respectiv, atunci puteti trece 1 an, in caz contrar, daca nu se mai prelungeste c.i.m, actul aditional nu isi mai poate produce efecte...
Din ce spuneti Dvs. inteleg ca in cazul in care angajatorul nu mai doreste prelungirea CIM, angajatul nu mai este obligat sa restituie nimic.
Actul aditional isi va produce efectele doar in cazul in care angajatul nu mai doreste prelungirea contractului pe perioada determinata?
Daca angajatorul nu mai prelungeste c.i.m, degeaba pune clauza ca angajatul sa lucreze inca 1 an pentru el, unde sa lucreze daca ii inceteaza c.i.m?
De aceea am spus ca actul aditional in cazul neprelungirii c.i.m de catre angajator nu va putea produce efecte...
Orice salariat poate sa beneficieze de cursuri de pregatire profesionala indiferent de tipul c.i.m. ... termenul maxim care se poate insera in actul aditional la c.i.m. este termenul pentru care s-a incheiat c.i.m.
Adica, in cazul unui contract pe perioada determinata de 3 luni, actul aditional de formare profesionala nu poate avea, ca obligatie a angajatului de a nu cere incetarea c.i.m. un termen mai mare de 3 luni?
In acest caz se doreste prelungirea c.i.m. cu un alt contract pe perioada determinata. Angajatorul procedeaza de obicei, in cazul tutuor angajatilor, la incehierea unor contracte succesive pe perioada determinata, bineinteles termenul maxim nu depaseste 36 luni conform codului muncii.