avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pregature profesionala in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pregature profesionala in perioada de proba

Buna ziua,

Poate sa beneficieze un angajat pe o durata determinata de 3 luni , de un curs de pregatire profesionala organizat de angajator?
In aceste conditii, in actul aditional se poate trece termenul de 1 an ca obligatie a angajatului sa lucreze pentru angajator?
Daca nu, care ar fi termenul maxim care se poate trece in actul aditional?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
emillius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 20 Martie 2013
Poate, nu exista nicio interdictie in acest sens.
In speta, daca se urmareste prelungirea c.i.m respectiv, atunci puteti trece 1 an, in caz contrar, daca nu se mai prelungeste c.i.m, actul aditional nu isi mai poate produce efecte...

Din ce spuneti Dvs. inteleg ca in cazul in care angajatorul nu mai doreste prelungirea CIM, angajatul nu mai este obligat sa restituie nimic.
Actul aditional isi va produce efectele doar in cazul in care angajatul nu mai doreste prelungirea contractului pe perioada determinata?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca angajatorul nu mai prelungeste c.i.m, degeaba pune clauza ca angajatul sa lucreze inca 1 an pentru el, unde sa lucreze daca ii inceteaza c.i.m?
De aceea am spus ca actul aditional in cazul neprelungirii c.i.m de catre angajator nu va putea produce efecte...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
emillius

Orice salariat poate sa beneficieze de cursuri de pregatire profesionala indiferent de tipul c.i.m. ... termenul maxim care se poate insera in actul aditional la c.i.m. este termenul pentru care s-a incheiat c.i.m.
Adica, in cazul unui contract pe perioada determinata de 3 luni, actul aditional de formare profesionala nu poate avea, ca obligatie a angajatului de a nu cere incetarea c.i.m. un termen mai mare de 3 luni?

In acest caz se doreste prelungirea c.i.m. cu un alt contract pe perioada determinata. Angajatorul procedeaza de obicei, in cazul tutuor angajatilor, la incehierea unor contracte succesive pe perioada determinata, bineinteles termenul maxim nu depaseste 36 luni conform codului muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
emillius, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)
Returnarea banilor de catre angajat pentru cursurile de calificare la care a fost trimis de firma the game the game Buna ziua! In urma cu aprox. 6 luni m-am angajat la o firma de constructii ca inginer,din postura de proaspat absolvent de facultate.Atunci cand am semnat ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)