avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pregature profesionala in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pregature profesionala in perioada de proba

Buna ziua,

Poate sa beneficieze un angajat pe o durata determinata de 3 luni , de un curs de pregatire profesionala organizat de angajator?
In aceste conditii, in actul aditional se poate trece termenul de 1 an ca obligatie a angajatului sa lucreze pentru angajator?
Daca nu, care ar fi termenul maxim care se poate trece in actul aditional?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
emillius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 20 Martie 2013
Exact , daca este vorba despre un c.i.m. cu durata determinata , actul aditional nu poate avea o durata mai mare decat durata c.i.m. ...

Exista varianta modificarii duratei contractului de munca , sens in care se poate stabili o durata prin care salariatul nu poate avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
C.i.m.-ul nu il mai pot modifica. Pot introduce urmatoarea formulare in actul aditional?

" Sa nu aiba initiativa incetarii raporturilor de munca cu INITIATORUL pe o durata de cel putin 1 an dupa terminarea fiecarui curs in parte.
In cazul in care contractul individual de munca pe perioada determinata va fi prelungit pe perioade succesive de cel putin 9 luni, prezentul act aditional va fi valabil pe o perioada de 1 an de la terminarea fiecarui curs".

Ma rog, formularea este aproximativa dar, ideea este buna?

Multumesc pentru rabdare.
emillius, utilizator
Ceea se doriti dvs suna ca inserarea unor conditii suspensive in c.i.m. ... se poate insera asa ceva intr-un act aditional , insa parerea mea este ca pentru fiecare curs de pregatire profesionala sa se incheie un act aditional ...
Am inteles ideea Dvs de a face act aditional pentru fiecare curs si o sa o pun in practica dar, este ok sa introduc in actele aditionale aceea conditie in cazul in care se prelungeste c.i.m-ul pe o perioada de cel putin 12 luni?

Inca ceva, ca tot mi-ati adus aminte. :)
Nu pot face pentru fiecare angajat, un singur act aditional valabil pentru toate cursurile din 2013 si separat un tabel-situatie pentru fiecare curs, in care sa trec toate detaliile cursului (denumire curs, trainer, locul de desfasurare, perioada, cheltuieli) in care fiecare participant sa semneze de luare la cunostinta? Sunt angajati care participa la 3-4 cursuri pe an iar incepand cu sfarsitul fiecarui curs sa curga acel termen de un 1 an?
emillius, utilizator
Se poate introduce acea clauza la care va referiti , in ambele situatii prezentate de dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)
Returnarea banilor de catre angajat pentru cursurile de calificare la care a fost trimis de firma the game the game Buna ziua! In urma cu aprox. 6 luni m-am angajat la o firma de constructii ca inginer,din postura de proaspat absolvent de facultate.Atunci cand am semnat ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)