avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care-i treaba cu dreptul asta de retentie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care-i treaba cu dreptul asta de retentie?

mi s-a spus ca prea multe in literatura de specialitate nu prea se spune despre acest drept

ca tot sa mai traga de timp dupa cate vad....partea adversa imi cere despagubiri la ce "au facut ei la imobil" cu drept de retentie. deci...nu mai au nici un drept sa stea acolo...doar simplu fapt ca usa e incuiata intr-o camera si in alta ca locuiesc parintii dansilor...si cer acest drept. in ce baza?

ce e cu dreptul asta de retentie?
chiar se poate asa ceva daca nu mai au nici un drept clar/legal sa mai ceara si dreptul de retentie?X-(
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 13:24, 22 Februarie 2009
Dreptul de retentie consta in privilegiul pe care il are o persoana asupra unui bun in care a facut investitii .Acest drept de retentie dureaza pana la achitarea contravalorii sumei dovedit a fi investitie in bunul proprietatea altei persoane .Nu este o exprimare pur juridica dar am scris la acest mod pentru a intelege tot omul.
Orice persoana care detine un bun mobil sau imobil al altcuiva poate sa retina acel bun şi, deci, sa refuze restituirea pâna ce i se plateşte datoria legata de bunul respectiv.
Dreptul de retentie , reglementat expres de dispozitiile Codului civil pentru unele raporturi juridice, are o aplicare mai larga, fiind recunoscut oricarui detinator al unui bun, ca un drept real de garantie, atunci cand exista o datorie in legatura cu bunul a carui restituire se cere.
Referitor la raporturile locative, art. 1444 C. civ. precizeaza ca „ locatarii nu pot fi dati afara mai inainte de a fi dezdaunati de catre locator”.
Dreptul de retentie poate fi invocat pe cale de exceptie de catre detinatorul bunului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
contsters87229171, utilizator
oooooooooooooffffffffffffffffffff:((:((:((
numai din lac in put dau....
deci...o sa mai dureze....
ma gandesc ca nici anul asta nu o sa ma mut in imobilul ala :O
vai de vai...inca din 2007 de cand stau prin instante....si vad ca inca nu se mai termina

multumesc frumos

ps. ei cer treaba asta dar ar putea sa nu li se aprobe? asa ca idee.
Depinde de apararile dvs.Daca au facut aceste investitii inainte de ineperea procesului , in timpul sau dupa solutionare.Daca sunt investitii de stricta necesitare sau voluptorii,etc.Hotararea fondului este data apel , apoi urmeaza recursul si uite asa trec anii. Mai bine faceti cum v am zis cat mai repede ca oricum nu incalcati nici o dispozitie legala de natura penala sau civila.
eee..le-au facut zic ei intre 2003 si 2007
are numai apel am intels deoarece nu e suma peste..nu stiu i mdl..parca am inteles...

nu...ma gandeam si la cealalata camera...deoarece e una la parter si una la etaj...
in cea de la parter luni ii notific ca cel mai tarziu joi vin la imobil...si sa isi ia tot ce au acolo...
si pe urma mai vedem..
oricum m-am gandit....
tot luni ii si reclam la politie ca stau ilegal in imobil...ca sa am ceva la mana in eventualitatea ca mi-ar face vreo plangere....

la cea de la parter tot fac ce-oi face...si macar schimb yala daca nu ma mut efectiv acolo...cel mai tarziu saptamana viitoare ca pe urma pe 11 martie iar am termen..si uite asa..vine vara - vacanta...trece vara...vine ...ma rog iarna...am vazut ca in dec nu prea se iau termene..ca de..iar e vacanta...

luni ma duc prin executor si fac o notificare la toti 4 (si cei cu care m-am judecat si parintii acestora),
si chiar am sa si filmez si sa fac poze...nu stiu daca mi se iau in consideratie dar....eu le fac oricum.

cu.."tupeu"..inainte!

ps.: apropo..ce sunt alea "voluptori"?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
hopeless1, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauza de retentie in contract corstef corstef eu ca si locator pot introduce in contractul de inchiriere un drept de retentie asupra unui bun al locatarului? Cand spun \"bun\" ma refer la orice bun ce ... (vezi toată discuția)
Înainte de a ne căsători m-a luat în spațiu la ea după a ... @Claudiuz @Claudiuz Înainte de nea căsători ma luat în spațiu la ea După a trecut casa pe copilul ei eu am adresa acolo la casa am și investit în casa poate sa vina copilu ... (vezi toată discuția)