Prin hotarare definitiva si irevocabila in proces de partaj succesoral mi s-a acordat apartamentul care este ocupat de partea adversa si am fost obligat la plata unei sulte mai mari decat valoarea apartamentului. Partea adversa ma impiedica sa intru in posesia apartamentului sau sa obtin titlul de proprietate pentru ca m-a impiedicat sa fac cadastrul, dar urmeaza sa ceara executarea silita a sumei in speranta ca va obtine si tot apartamentul prin achizitionare la licitatie si diferenta neacoperita, in continuare, de la mine. E posibil asa ceva? Putem sa discutam de sulta inainte ca eu sa fi devenit proprietarul apartamentului?
Multumesc .
Perfect, am sulta pregatita. Am insa si unele pretentii, in special legat de starea apartamentului pe care l-au ruinat in ultimii ani, in special dupa expertiza prin care s-a stabilit valoarea sultei, iar creantierii mei sunt complet insolvabili, daca le dau toti banii nu mai am nici o sansa sa recuperez nimic de la ei. Cum pot proteja o parte din bani in vederea recuperarii despagubirilor respective? Exista o forma de a pune sulta la dispozitia tribunalului?
Multumesc.
sunt in aceeiasi situatie. Daca ati castigat imobilul prin sentinta definitiva puteti merge la OCPI cu sentinta definitiva si va intabulati locuinta pe dumneavoastra, iar in extrasul cartii funciare veti fi proprietar ( costurile sunt de aprox 200-300 ron) iar la sarcini partea de jos a extrasului cf veti avea notificata sulta pe care o aveti de platit . aceast imobil se poate inclusv vinde cu sulta.. Dupa ce va achitati de sulta se radiaza si ramane extrasul cf curat. Deci puteti intabula locuinta si fara sa achitati sulta.