avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Au trecut 3 ani de la partaj, eu am rămas în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Au trecut 3 ani de la partaj, eu am rămas în apartament dar nu am avut bani până acum să plătesc sulta. Ce pași trebuie să urmez ca să trec apartamentul pe numele meu?

Buna ziua!Ma numesc Dana.Au trecut 3 ani de la partaj.Eu am ramas in apartament si trebuie sa-l despagubesc pe fostul sot care este plecat din tara,nestiind mai nimic despre el . Nu am putut sa-l despagubesc, deoarece nu am avut banii.As vrea sa stiu daca pot face actele la casa pe numele meu si sa-l despagubesc cand o sa detin toata sulta.Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez ,pentru a face actele la casa pe numele meu.Va multumesc pentru timpul acordat,astept cu nerabdare un raspuns.O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AndreeaBeel , utilizator 19:43, 28 August 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara a face dovada achitarii sultei nu puteti intabula imobilul pe numele dvs.

Dupa trecerea 3 ani puteti face actiune in instanta prin care sa se constate intervenita prescriptia platii sumei de bani si astfel sa puteti intabula imobilul pe numele dvs in baza acelei sentinte care radiaza obligatia de plata a sultei.
Vă mulțumesc o zi bună

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu alte cuvinte ati dat lovitura ramaneti cu imobilul fara a achita sulta.Mergeti la un av si discutati speta in concret.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă spuneți că nu știți nimic despre el, este lesne de înțeles că n-a intervenit niciun act întreruptiv de prescripție, deci el nu se mai poate prevala de forța coercitivă a statutul pt a i se plăti sulta;
formulați acțiune în constatarea împlinirii termenului de prescripție.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va rog sa fiti mai explicita? Ati incheiat sau nu actul de partaj in forma notariala? Sau partajul s-a facut in instanta? Ati mentionat ca au trecut 3 ani de la partaj. Intabularea imobilului pe numele dumneavoastra s-a realizat automat la semnarea actului de partaj (daca l-ati incheiat in forma notariala) Daca ati partajat imobilul prin instanta, sentinta definitiva trebuia intabulata. Neachitarea sultei nu are nicio legatura cu intabularea imobilului. Imobilul se putea intabula pe dumneavoastra cu inscrierea ipotecii legale pentru sulta ramasa neachitata. La momentul achitarii sultei fostul sot va da o declaratie de radiere si ipoteca se radiaza din cartea funciara. Ne-ati furnizat prea putine informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)
Sulta ipoteca legala neradiata din cartea funciara infoadrian infoadrian Buna ziua, Am o sentinta definitiva [b]dosar partaj din 2007[/b] pentru un apartament. S-a stabilit o [b]sulta care am achitat-o tot in 2007[/b] prin banca ... (vezi toată discuția)
Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)