Am o sentinta definitiva dosar partaj din 2007 pentru un apartament. S-a stabilit o sulta care am achitat-o tot in 2007 prin banca in contul mentionat in sentinta civila. Acum cateva luni cand am vrut sa vand apartamentul am vazut ca apare in cartea funciara ipoteca legala in baza sultei respective. Am depus sentinta civila cu decizie definitiva si copie dupa chitanta de la banca cu care am platit sulta dar cei de la cartea funciara mi-au solicitat declaratie notariala de la beneficiara pentru radiere.
Problema e ca nu o gasesc pe beneficiara sub nicio forma si chiar daca as gasi-o nu cred ca vrea sa dea o astfel de declaratie din rea intentie, fara niciun motiv intemeiat, nu cred ca va coopera.
Citind pe forum am mai vazut din comentarii ca aceasta sulta se prescrie dupa 3 ani? Asa e? Daca da, atunci cei de la cartea funciara cand vreau sa intabulez sau sa vad pot radia ipoteca legala a sultei respective doar pentru ca s-a prescris? In baza carui articol legal sau conform carei proceduri?
Va rog ajutati-ma cu informatii cum sa procedez pentru radierea ipotecii legale in baza sultei. Ce anume trebuie sa fac si catre ce institutii sa ma adresez?
Cererea trebuie formulata catre instanta sau catre beneficiara sultei?
Imi pare rau dar nu stiu procedurile pentru ca nu sunt de profesie, m-ar ajuta mult daca mi-ati putea scrie un model de cerere si catre cine sa ma adresez in ea.