avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta ipoteca neradiata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta ipoteca neradiata

Buna ziua,

Am sentinta definitiva dosar partaj din 2018 pentru o casa. S-a stabilit o sulta care am achitat-o tot in 2018 prin posta in contul mentionat in sentinta civila. Acum 4 luni am fost sa verific cartea funciara (unde urma sa trec pe mostenitor casa) ce sa vad, surpriza!! Era cu ipoteca trecuta in baza sultei respective. Bineinteles respectiva persoana trebuia in baza declaratiei notariale sa se prezinte la cei de la cartea funciara pentru radierea ipotecii. Nu este deloc cooperanta sau sa comunice in vre-un fel. Am mers in instanta, procedura urmarii fiind de ridicare automata. intre timp am aflat ca a pus ipoteca si pe un alt teren.(tot in baza sultei respective) ce e de facut? merg iar in instanta? E de rea-credinta, ce penalitati pot cere ?

Va rog ajutati-ma cu informatii cum sa procedez

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 16 Mai 2019
Trebuia sa fi mers la avocat ca sa va informati mai inainte de a face plata.
Probabil ca acum va trebui sa deschideti proces si o sa va coste ceva bani.
Incercati sa ii faceti o notificare prin avocat.
Am facut notificari(2) prin avocat in ipoteca cu casa,ultima refuzand sa o ridice(citeasca) ....Urmarea cred ca va fi un alt proces. Intrebare. De unde stiu ca nu a pus ipoteca si pe alceva? Nu exista penalitati(constrangeri), in a opri sa faca rau?
In acest caz este inevitabila o judecata.
Avocatii cand au facut notificarile nu v-au spus si de hotarare?
Trebuie analizata hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cf. buna ziua , problema mea este urmatoarea ,tatal meu detine un ... valente valente Buna ziua , problema mea este urmatoarea ,tatal meu detine un teren care este grevat de o datorie unor rude sub forma de sulta,am cerut in instanta prescriptia ... (vezi toată discuția)
Sulta ipoteca legala neradiata din cartea funciara infoadrian infoadrian Buna ziua, Am o sentinta definitiva [b]dosar partaj din 2007[/b] pentru un apartament. S-a stabilit o [b]sulta care am achitat-o tot in 2007[/b] prin banca ... (vezi toată discuția)
Cadastru/intabulare fara plata sulta misupatrik misupatrik Buna ziua, Am incheiat un proces de iesire din indiviziune, avem sulta fixata de instanta pentru persoana respectiva, de care nu putem sa dam (plecata de 25 ... (vezi toată discuția)