Am sentinta definitiva dosar partaj din 2018 pentru o casa. S-a stabilit o sulta care am achitat-o tot in 2018 prin posta in contul mentionat in sentinta civila. Acum 4 luni am fost sa verific cartea funciara (unde urma sa trec pe mostenitor casa) ce sa vad, surpriza!! Era cu ipoteca trecuta in baza sultei respective. Bineinteles respectiva persoana trebuia in baza declaratiei notariale sa se prezinte la cei de la cartea funciara pentru radierea ipotecii. Nu este deloc cooperanta sau sa comunice in vre-un fel. Am mers in instanta, procedura urmarii fiind de ridicare automata. intre timp am aflat ca a pus ipoteca si pe un alt teren.(tot in baza sultei respective) ce e de facut? merg iar in instanta? E de rea-credinta, ce penalitati pot cere ?
Trebuia sa fi mers la avocat ca sa va informati mai inainte de a face plata.
Probabil ca acum va trebui sa deschideti proces si o sa va coste ceva bani.
Incercati sa ii faceti o notificare prin avocat.
Am facut notificari(2) prin avocat in ipoteca cu casa,ultima refuzand sa o ridice(citeasca) ....Urmarea cred ca va fi un alt proces. Intrebare. De unde stiu ca nu a pus ipoteca si pe alceva? Nu exista penalitati(constrangeri), in a opri sa faca rau?