Stimati domni,
In urma unui proces in instanta pentru o contestatie (depasire pe linie continua), am primit de la politia judetului respectiv somatie de predare a permisului.
Va rog sa-mi spuneti ce ma asteapta daca nu predau permisul. Pt. scrisoarea recomandata a semnat cineva din familie. Pot invoca faptul ca nu mi s-a inmanat personal si ca nu am stiut de somatia politiei si de hotararea tribunalului?
Nu prea puteti sa invocati aceste lucruri, ca nu ati primit (dar legea permite ca scrisoarea recomandata sa fie inmanata chiar si unui membru a familiei sau chiar sa fie afisata pe usa locuintei), iar hotararea instantei va este comunicata la adresa indicata instantei.
Cel mai bine este sa predati permisul, pentru a evita alte neplaceri.
Daca solutionarea plingerii ( contestatiei ) este nefavorabila , in conformitate cu disp. OG195/2005 si a regulamnetului de aplicare al ordonantei sus amintite , sunteti obligat sa predati permisul in termen de 15 zile de la data ramanerii defintive si irevocabile a solutiei de respingere .
Daca faci recurs si rezultatul este tot nefavorbil o sa primesti acasa instiintare ca in termen de 15 zile esti obligat sa
predai permisul,iar daca tu nu predai permisul din motive nejustificate se mai adauga inca 30 de zile de suspendare.
Permisul se suspenda automat dupa cele 15 zile,iar tu poti pastra permisul pana la terminarea celor 60 de zile de suspendare.
Cu conditia sa nu semnezi nimic ce vine de la posta.:D
Daca cineva se prinde ca este suspendat dai din umeri si spui ca nu stiai pentru ca te judeci de 6 luni si nu stii sentinta.
Permis de conducere
Permisu
Buna ziua, am permisul de conducere suspendat, am facut contestatie impotriva PV in termen si mi l-am recuperat (temporar) pana la hotararea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj
cristian11
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)