avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen predare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen predare permis conducere

Pe data de 2.05.2013 mi-a fost suspendat permisul ptr viteza (109 in localitate).
:worthy:-motivul pptr care ma grabeam era destul de intemeiat
Am facut contestatie a PV in temeiul OG 201. - art.16 pct 7 (confirmat de martor) si in data de 25.09 contestatia a fost respinsa.
Trebuie sa predau permisul si as dori sa stiu daca termenul de 15 zile curge de la data procesului (25.09) sau pot sa astept redactarea sentintei ??(care comf avocat poate dura si o luna )-si apoi sa-l predau (mentionez ca locuiesc in Bacau iar evenim. s-au petrecut in jud Neamt)
De solutia instantei am aflat de pe portal si inca nu am primit nimic oficial!
Nu vreau sa risc majorarea cu 30 de zile si sunt la limita
Intentionez sa beneficiez de art.104-OG195 si indeplinesc conditiile art. 221 - HG1391
PV se afla la dosar si ptr a ma prezenta la examen de redobandire permis(13 din 15)
am nevoie de el
Trebuie sa merg la Judec. Neamt ptr a-mi ridica Dosarul?
Varianta recursului mi se pare hazardanta desi as avea motive suficiente
(am obosit sa caut intelegere, nu mai am resurse - cu risc major de a-mi pierde serviciu #-o )
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
cornelius65, utilizator
Cel mai recent răspuns: michirec , utilizator 15:00, 7 Octombrie 2013
Nu trebuie sa ridicati niciun dosar de la judecatorie. Predarea permisului se face in termen de 15 zile de la pronuntare.

art.118-
(4) În termen de 15 zile de la data pronuntarii rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

Exista mai multe variante.
1. Scoaterea unui certificat de grefa de la judecatorie cu ajutorul caruia predati permisul de conducere;
2. Scoateti un printscreen al deciziei de pe portalul justitiei si insotit de o adresa prin care va angajati sa nu declarati recurs si predati permisul;
3. Asteptati sa iasa hotararea pe care o faceti definitiva si apoi predati permisul;

Varianta 2 este cea mai convenabila.
Termenul curge de la data când sentința a rămas definitivă și dvs. a-ți luat la cunoștință de conținutul ei, în mod legal
cyan a scris:

Nu trebuie sa ridicati niciun dosar de la judecatorie. Predarea permisului se face in termen de 15 zile de la pronuntare.

art.118-
(4) În termen de 15 zile de la data pronuntarii rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

Exista mai multe variante.
1. Scoaterea unui certificat de grefa de la judecatorie cu ajutorul caruia predati permisul de conducere;
2. Scoateti un printscreen al deciziei de pe portalul justitiei si insotit de o adresa prin care va angajati sa nu declarati recurs si predati permisul;
3. Asteptati sa iasa hotararea pe care o faceti definitiva si apoi predati permisul;

Varianta 2 este cea mai convenabila.

,,contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă"
adica IPJ care a eliberat permisul? daca nu mai locuiesc acolo, pot preda in localiatea actualei resedinte?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
michirec, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Suspendare dupa contestatie the_power_25xxxx the_power_25xxxx in data de 21/09/2009 mi-a fost retinut permisul pentru depasirea vitezei legale. am facut contestatie si mi-am recuperat permisul in baza certificatului de ... (vezi toată discuția)
Predare permis in a 15-a zi fiind nelucratoare Th3od0r Th3od0r Buna ziua,in urma unui proces si a unui apel mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru neacordare de prioritate.Acest fapt s-a ... (vezi toată discuția)