Am imprumutat o cunostinta cu o suma de bani prin contract notarial cu titlu executoriu.Persoana pe care am imprumutat-o cu bani nu detine nici un bun pe numele sau, dar la momentul incheierii contractului notarial respectiva persoana mi-a aratat si dat copii dupa o procura in care se specifica ca este imputernicit de ambii proprietari ( parintii) sa vanda casa care ar fi acoperit suma imprumutata si asa m-a convins sa il imprumut cu bani.
Va rog sa imi spuneti daca legal poate fi considerata aceasta fapta inselaciune ? Multumesc anticipat!
Acea procura nu inseamna ca banii obtinuti din vanzarea casei ii revin acestuia. El este un simplu intermediar si nu ii revine nici o parte din acea suma (afara de cazul in care contractul stipuleaza altfel).
Inselaciunea, conform art 215, este prezentarea ca adevarat a unei minciuni sau ca minciuna a unei fapte adevarate. Inprumutatul v-a prezentat o situatie adevarata, dar care nu prezinta relevanta pentru recuperarea baninor.
Este posibila incadrarea faptei la inselaciune, conform alin. (3), daca puteti demonstra ca acesta a promis ca de acolo va v-a plati datoria.
Art. 215, alin. (3) din C. pen. prevede:
"Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate."
Incadrare
znc
Conform art.215 Cod Penal alin.1, inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin
Cent
Am avut o discutie du un coleg. El sustine ca emiterea de bilete la ordin fara acoperire poate fi incadrat la infractiuni.
Este adevarat. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)