avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor sau contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor sau contract de vanzare cumparare?

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati cum sa fac astfel incat sa aleg calea cea mai buna.
Bunica mea a decedat de curand, in urma ei ramane un apartament la care beneficiaza si mama mea cu jumatate ca si proprietar. in urma succesiuni de la bunicul meu, pe actul de proprietate era bunica cu jumatate si mama cu jumatate. Acum apartamentul se vrea sa imi ramana mie, mama inca nu a facut succesiunea pentru a trece bunurile pe numele ei. Parintii mei au fost de curand la un notar si cea mai buna solutie propusa lor a fost (pentru a nu se mai complica cu succesiune si apoi contract de vz. cump. pe numele meu) sa treaca toata succesiunea la mine eu in final beneficiind de certificat de mostenitor pe toate bunurile bunicii (solutie si mai ieftina si mai rapida). Intrebarea mea este: Se poate ataca acest certificat de mostenitor de catre sora mea sau de catre copii ei? Nu vreau sa ma trezesc ca dupa un timp se vor ridica altii cu pretentii la impartirea apartamentului.
Nu stiu cum ar putea trece bunurile bunicii direct pe numele dvs. atata timp cat nu s-a dezbatut succesiunea si mama dvs. este coproprietara. Nu se poate evita vanzarea. Ambele sunt valabile dar cred ca numai vanzarea este posibila.Mama trebuie sa va vanda cota sa din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere mostenire NyteX NyteX Problema este mai complexa si nu ma pricep mai deloc. Situatia sta in felul urmator: Bunicul meu este bolnav grav (posibil cancer) si vrea sa imi lase pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare / donatie gabiorasanu gabiorasanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste rezolvarea urmatoarei situatii: Bunica mea doreste sa cumpere un apartament pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)