NyteX a scris:
MIHAI GRIGORE a scris:
Daca casa si terenul sunt bunuri comune , in cazul mortii bunicului dvs , masa succesorala se imparte astfel : bunica ia 1/4 din jumatatea bunicului , deci va avea 5/8 iar celalti copii iau fiecare cate 1/8! (fiind 3)
Contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager este cea mai buna solutie in cazul dvs! Costa intr-adevar dar asta este! Nu aveti decat sa va adresati unui notar si va va calcula cu exactitate toate taxele !
SUCCES!
=D>
Casa si terenul sunt pe numele lui, bunica este decat sotie nu are numele pe aceste acte. Deci presupun ca acestea se impart in mod egal intre bunica si cei 3 copii. Eu ma intrebam daca nu se poate face ceva sa ramana totul doar bunicii, poate e mai usor si mai ieftin.
Dar acest contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager va fi facut fara bani reali si nu poate sa fie totusi atacat si acesta ?
Oricum va multumesc pentru raspunsurile rapide si o sa consultam un notar in cele din urma.
In primul rand banuiti gresit! Rugamintea mea este sa ascultati de cei care va sfatuiesc si sa nu va mai lansati in "banuieli" fiindca , de cele mai multe ori , sunt gresite!
Chiar daca nu figureaza in acte bunica dvs este coproprietara daca bunurile au fost cumparate in timpul casatoriei! Deci are dreptul din start la jumatate din ele. Iar Codul Civil spune clar in Titlul despre Succesiuni cum se imparte mostenirea, lucru pe care vi l-am descris amanuntit!B-)
Orice act poate fi atacat . Important este daca instanta decide sau nu anularea actului! Cata vreme in act scrie ca s-a platit pretul (chiar daca sa zciem nu ati facut acest lucru) partea care invoca neplata trebuie sa demonstreze acest lucru!(respectiv ca nu s-au platit banii). Va intreb eu ...cum poate demonstra???!!! E imposibil!B-)