avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Demisie falsa - modalitati plangere, despagubiri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Demisie falsa - modalitati plangere, despagubiri

Buna ziua!
Doresc sa va prezint o situatie bizara - cel putin pentru mine - si anume, am semnat un contract de angajare pe perioada determinata (de 4 luni) care a fost incetat, in Ianuarie 2013, cu demisia mea - din motive personale - cu toate ca la acea data nu eram nici macar in tara, nicidecum sa scriu si sa depun eu demisia. Spun asta pentru ca la data de 08.01.2013 am suferit un accident la ski, in Italia, unde am fost operat pe coloana vertebrala si stabilizat in decursul a 3 saptamani - scrisoarea medicala din Italia fiind documentul cu care pot proba data falsei demisii - revenind in tara, la inceputul lunii Februarie 2013.
Am aflat telefonic de demisie - la vreo doua saptamani si ceva - cand am solicitat o adeverinta de salariat. Aceasta nu mi-a fost trimisa nici pana la data acestei interventii - desi imi trebuia pentru spitalizare - cu toate ca am explicat ca imi este necesara la internare in tara, caci afara am avut o asigurare privata.
Dupa ce am sesizat ITM si am explicat ce si cum, am primit un raspuns in care mi se spune ca s-au verificat si sanctionat abaterile in cadrul acestei societati si ca eu figurez cu demisie din motive personale si ca trebuie sa initiez o actiune penala prin care sa probez falsul demisiei.
Rugamintile mele sunt:
- Impotriva cui trebuie formulata plangerea: a administratorului, a societatii?;
- Cui trebuie adresata?
- Cum anume as putea sa introduc si faptul ca NU mi s-a pus la dispozitie adeverinta de salariat - nici macar in termenul legal de 15 zile (deoarece am trimis o cerere cu confirmare de primire la data de 18.02.2013) - caci am inteles ca aceasta infractiune este de natura contraventionala?!
- Cand pot cere despagubiri, pentru ca toate cheltuielile efectuate de mine pentru catetere, pampers, carje, etc puteau fi suportate de CNAS cu adeverinta de salariat?!
In speranta unui raspuns prompt, va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

As dori din partea unui expert un raspuns ciprian gheorghe ciprian gheorghe Buna ziua La sfarsitul lunii septembrie 2009 m am angajat la o firma din tara care avea nevoie de oameni pe meseria mea pentru ai detasa in italia.Cand am ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Nulla osta! alynaaa_2005 alynaaa_2005 Buna! Daca poate cineva sa ma lamureasca ...pt ca nu inteleg prea bine de ce aceasta nulla osta se poate elibera doar prin ambasada? Am hotarat cu prietenul ... (vezi toată discuția)