avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Inregistrare venituri suplimentare dupa un control ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Inregistrare venituri suplimentare dupa un control fiscal

Buna ziua, va solicit si eu un mic ajutor. Am avut un control de la Finante in urma caruia ni s-au stabilit niste venituri suplimentare din vanzari de marfuri, care au dus la un profit mai mare si implicit la un impozit pe profit suplimentar. Perioada controlata a fost 01.01.2007 - 30.09.2012. Cum inregistrez aceste venituri? Care sunt notele contabile? Trebuie sa refac si declaratiile 101 din anii anteriori?


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:49, 21 Martie 2013
Buna seara,

Veniturile si cheltuielile asa cum au fost stabilite de catre organele de inspectie fiscala, se inregistreaza pe seama rezultatului reportat(cont 1171).

Nu cred ca va trebui sa refaceti declaratiile 101, deoarece prin decizia de impunere emisa in urma intocmirii raportului de inspectie fiscala, sumele datorate au fost inregistrate in evidenta analitica de la fisc.

Inregistrarile contabile ar fi urmatoarele:

4111/461/5311 = 1171 cu inregistrarea veniturilor in functie de natura acestora
1171 = 441 cu impozitul pe profit aferent
1171 = 4481 cu dobanzile si penalitatile aferente

Numai bine
Va multumesc pentru raspuns. Dar daca fac 4111/461=1171 ramane contul 4111/461 cu sold in balanta, cum mi se va inchide contul respectiv? Sau daca fac prin contul 5311 voi avea un sold foarte mare in balanta si nu va mai bate cu registrul de casa.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
margele, utilizator
Buna ziua,

Poate imi dati cateva detalii despre veniturile stabilite in plus. De ce natura sunt si care a fost temeiul legal pentru care vi le-au stabilit. Imi pot da seama in felul acesta mai exact de cum ar trebui inregistrate.

Numai bine
Buna ziua,

Este vorba despre marfa cumparata de la un supermarket de tip cash & carry in scopul revanzarii, dar aceasta marfa nu s-a facturat pe persoana juridica ci pe persoana fizica si nu au fost incluse in contabilitatea societatii. Si la control a fost descoperit acest lucru si au recalculat ei venituri estimativ. Si in procesul verbal de la sfarsitul controlului ni s-a spus tot asa sa facem cum mi-ati zis dvs. adica 461=117, dar ma gandesc eu cum inchid contul 461 sau ramane cu sold?
Iar pentru anul 2012 (inca nu l-am inchis) in ce cont de venituri sa evidentiez sumele estimate?

Va multumesc.
Deci daca au fist facturate catre persoana fizica banuiesc ca au fost si incasate; deci atat veniturile cat si incasarile nu au fost evidentiate in contabilitate. Este corect?
Daca este asa, atunci agreez cu variata 461, iar sumele din acest cont se vor constitui dupa plata impozitului pe dividende aferent, ca si sume reprezentand dividende ridicate.

LA ce sume estimate pentru 2012 va referiti? Tot la venituri? Daca da, atunci le inregistrati in veniturile perioadei, respectiv 707, iar taxele datorate similar in cheltuielile perioadei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilizarea diferentelor de impozit profit si tva stabilite de organele de control Kolea41 Kolea41 buna seara , va rog un raspuns la intrebarea : cum se contabilizeaza diferentele stabilite -in plus bine-nteles -de catre organele de control financiar.. la ... (vezi toată discuția)
Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)
Incasat in plus pe chitanta Mariralu Mariralu Buna ziua, La reglarea unei fise a unui client am observat ca : - desi s-a facut chitanta pe suma de 1200 lei , in casa s-a inregistrat , din ... (vezi toată discuția)