avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare conditionata - calcul termen, data de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare conditionata - calcul termen, data de la care se calculeaza

Va rog sa imi ziceti daca fratele meu a primit o pedeapsa de 6 luni inchisoare cu suspendare conditionata si in baza art 81Cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni cat este pana la urma acest termen ( 3 ani si 2 luni) si cum se calculeaza acest timp de la prima sentinta sau de cand a ramas definitiva ?
Termenul de incercare este de 2 ani in baza art. 82 C.pen la care se adauga pedeapsa suspendata de 6 luni, rezultand un termen total de 2 ani si 6 luni care incepe sa curga de la momentul ramanerii definitive a hotararii.

Astfel, potrivit art. 82 C.pen, durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
Pedeapsa aplicată de instanţă este cea de 6 luni, căreia i se adaugă un termen fix , în cuantum de 2 ani şi care, împreună cu termenul de 6 luni alcătuieşte termenul de încercare. Termenul se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condmanare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Termen de incercare convict convict Am primit o condamnare 6 luni cu suspendare . Care este termenul de incercare ? (vezi toată discuția)
Cazier- termen de incercare- reabilitare Mirel22 Mirel22 Buna ziua ! Am fost condamnat in octombrie 2012 la un 1 an si 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri si 2 ani de incercare . Sunt foarte nedumerit ... (vezi toată discuția)