avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... PFA factura UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

PFA factura UE

Buna ziua,
Am un PFA neplatitor de TVA. As dori sa stiu daca pot sa facturez (prest. servicii) in Anglia. Cum trebuie sa fac factura ( fara TVA?). Sau trebuie sa ma inregistrez in ROI ? Va multumesc anticipat.
Pentru ca sa efectuati operatiuni intracomunitare- prestari servicii sunteti obligat sa fiti inregistrat in ROI de la prima operatiune, indiferent de valoarea acesteia.
Pentru un raspuns corect la cealalta parte a intrebarii este necesara o analiza a serviciului pe care doriti sa-l prestati d.p.d.v. al TVA (Codul Fiscal, art.133,art.150)
Asta inseamna ca primul pas ar fi sa ne inregistram in scopuri de TVA dupa care ne inregistram in ROI? Iar factura va fi emisa fara tva intrucat societatea din Anglia are cod valid de TVA. Am inteles bine?
Asta inseamna ca primul pas ar fi sa ne inregistram in scopuri de TVA dupa care ne inregistram in ROI? Iar factura va fi emisa fara tva intrucat societatea din Anglia are cod valid de TVA. Am inteles bine?

Da, trebuie sa va inregistrati mai intai in scop de TVA cu cod special cf.art.153^1 apoi in ROI si doar cand aveti cod de TVA special si sunteti inscris in ROI puteti emite factura . Ref. la factura , trebuie analizate mai multe aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Tva si roi microintreprindere iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Anul acesta am infiintat o microintreprindere care presteaza servicii IT, dar este neplatitoare de TVA. Acum avem un client din UK, persoana ... (vezi toată discuția)
Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)