avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi si obligatii fata de minor si invers
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi si obligatii fata de minor si invers

care sunt drepturile si obligatiile fata de copilul minor, provenit din casatoria anterioara a sotiei? dar drepturile si obligatiile copilului minor? copilul, fata, are 17 ani, a inceput viata sexuala la 14 ani, "iubitul" are 22 ani, in relatie sexuala de peste 4 ani, bunica fetei, soacra mea, ii permite acestuia sa vina si sa inopteze la noi, ac esta vine cca. 25 zile pe luna, fapt cu care nu sunt de acord. cand se cearta cu acesta, lipseste de acasa, in data de 2 martie am sunat la un club unde banuiam ca este, acestia au confirmat si au scos-o din club. sotia mea nu o poate stapani, si spune ca asa ii face de pe la 10 ani. tatal natural, nu are custodie, nu a mai platit pensie alimentara de peste 5 ani, are depusa o plangere formulata de sotie de peste 2 ani, fara raspuns. acesta nu a prezentat vre-un interes pana camd m-am casatorit, de atunci suna copilul si il "monteaza" impotriva noastra. copilul este mitoman, sotia nu doreste sa ia in calcul ajutor specializat, spunand doar ca seamana cu tatal copilului
sotia este de acord cu opinia mea, dar nu face nimic, spunand ca asa este de cand avea cca. 8 ani. tot incerc sa-i explic ca v-a avea surprize mari cand minora va deveni majora si ca oricum nu a procedat bine pentru ca pana una alta, probabil o sa fie si un puradel si o sa cada tot in sarcina noastra sa-l crestem si cine stie cu cati o sa vina acasa... fiind "MAJORA", de aceea si solicitarea mea sa cunosc reglementarile in vigoare. sotia pare ca s-a resemnat... spunand ca asa cum isi asetrne asa o sa doarma... numai ca nu vrea sa inteleaga ca este valabil si pentru ea, si ca ea va suporta... excentritatile copilului.
mai mult, are o amica cu care pleaca prin cluburi.. aceea avand 22 ani si de profesie "animatoare topless" care ii mai da si alcool prin cluburi si ce or face la acea amica acasa, dumnezeu stie, fiind parintii acesteia plecati cu munca in germania
1. copil mitoman, daca spune ceva acum, a doaua zi face altfel. sotia incuie camera in care a locuit si acum locuim amandoi, de peste6 ani, copilul furand aur si bani; in camera copilului, nu ai unde sa calci de haine aruncate, si sunt multe.. ., 3-4 scrumiere mereu pline... vesela murdara de peste 15 zile... etc.
2. cand se cearta cu iubitul, cam o data pe luna, are contacte si cu altii, de obicei, persoane banuite ca fiind distribuitoare de substante interzise (personal, banuiesc ca minora, in cluburi tine la ea etnobotanicele si tigarile acestora)
3. stiam ca este obligatorie intretinerea pana la 25 ani daca este intr-o forma de invatamant... acum este clasa XI-a la liceu, drept este ca slabe sande sa ia bac-ul dar sa intre la facultate.
4. totusi care sunt obligatiile si drepturile mele si ale copilului in raporturile reciproce

am incercat cu "iubitul", dupa ultima cearta in care au fost despartiti 2 saptamani, i-am spus ca nu sunt de acord sa vina si sa inopteze la noi. a ignorat. monitorizand activitatea de pe calculatorul copilului, am vazut ca a intrat el pe computer, vorbind cu o femeie si spunand-ui sa nu intre pe mess si facebook, pe el, pentru ca este la noi acasa, fata fiind la scoala la acea ora. l-am sunat si l-am intrebat ce cauta si a zis ca ce treaba am eu, ca are acceptul bunicii. asa ca dupa 2 zile, am preferat sa iau sotia si sa locuim temporar la o cunostinta daca ea tot nu se poate impune. tatal natural, a "aflat" ca are copil cam la o luna dupa casatoria mea... si de atunci o tot suna si o monteaza... dar nu plateste pensia alimentara de peste 6 ani si nu a dorit custodie sau sa se vada cu fata pana cand m-am casatorit cu mama fetei. situatia acasa era tensionata, fata facand mereu sicane... inclusiv stand in dreptul usii la bucatarie sa nu pot intra/iesi, ca sa spuna ca am impins-o.... si tot asa. cretinul asta de "barbat" nu o sa se casatoreasca cu ea.. este de la "tzara" si ii convine sa nu faca naveta la serviciu.. la spatii verzi in constanta... dar l-am intrebat, ce face daca se casatoreste cu ea? o sa-i intretinem noi? o sa fie o relatie tensionata continuu pentru ca nu este capabil sa gandeasca? el.. "dar v-am facut eu, personal, ceva?"...


si totusi.... ceva legal... bazat pe lege. trebuie sa fie ceva care sa reglementeze raporturile


Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Sunt reglementate raporturile dintre parinti si copii- parintii sunt datori sa-l creasca si sa-l educe pe copil, sa-i acorde sprijin, ei datoreaza intretinere pana la 18 ani sau pana la maxim 26 daca copilul urmeaza cursurile unei unitati de invatamant, iar copilul le datoreaza parintilor respect.
Intre dvs si copilul sotiei nu exista nimic, vreo obligatie sau vreun drept ca de la parinte la copil, intre dvs raporturile sunt civile, fiecare va avea grija sa nu incalce drepturile celuilalt.
Ati putea avea succes sa va impuneti ca om/ tata/ barbat in acea casa numai daca v-ar sustine mama si bunica. Ati putea sa mergeti la dgaspc impreuna cu mama sa le spuneti situatia, puteti spera la implicare si din partea lor.
Si in privinta pensiei puteti face cate ceva, sa puneti in executare hotararea sa recuperati prin executare silita pe ultimii 3 ani, mama sa actioneze in instanta pt marirea pensiei , apoi dupa stabilirea altei sume, puteti ( mama) sa-i faceti plangere penala dupa 2 luni de neplata.
problema dvs nu este atat de ordin juridc cat psihologic. oricum, din ce spuneti chiar si sva va asteptati la roadele astea de mult timp. daca ea nu vrea cu sila nu o puteti duce....nu puteti decat sa luati o decizie daca va implicat in al n-spelea ceas sau nu...oricum mai are un an si este majora....
av.antoanelageaman a scris:

problema dvs nu este atat de ordin juridc cat psihologic. oricum, din ce spuneti chiar si sva va asteptati la roadele astea de mult timp. daca ea nu vrea cu sila nu o puteti duce....nu puteti decat sa luati o decizie daca va implicat in al n-spelea ceas sau nu...oricum mai are un an si este majora....

eu am incercat sa ma implic din primul ceas, dar o cunosc doar de 1,5 ani..
pentru sotie... nu este nici un ceas... nu inteleg de ce a permis sa se ajunga aici si nici de ce nu a luat masuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie eu si sotia am divortat ... oanna2017 oanna2017 buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie Eu si sotia am divortat la notar,la divort am hotarat sa cedam casa celor 2 minori (copii nostri) iar sotia sa aibe ... (vezi toată discuția)
Va rog sa mi raspundeti daca fratele meu va putea obtine custodia nu sunt robot nu sunt robot Sotia fratelui a plecat acum un an din domiciliu cu un alt barbat(am aflat ulterior)nu este divortata nici acum dar este gravida cu celalalt.are impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Legea privind decizia de a pleca de acasa la o varsta minora Larisa.isa67 Larisa.isa67 Buna seara , am o dilema in legutura cu plecatul de acasa la varsta de 17 ani pe propria raspundere la iubitul meu major, deoarece nu ma mai pot intelege cu ... (vezi toată discuția)