avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la incasare

Daca o soc. care nu aplica sistemul TVA la incasare (are CA mai mare de 2.250.000) nu isi schimba modalitatea de deducere a TVA (adica nu tine cont daca furnizorii sai aplica sau nu sistemul si deduce, in continuare, TVA la primirea facturilor) risca vreo amenda /penalizare?
Unde este specificat acest aspect?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stmadalina , utilizator 18:28, 20 Martie 2013
Legea nu prevede o sanctiune expresa cu privire la aplicarea incorecta a prevederilor privind TVA la incasare.
Decontul de TVA unde veti inregistra operatiunile aferente este insa o declaratie pe proprie raspundere care prevede " sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele inscrie in acest formular sunt corecte si complete" care, in opinia mea , are implicatii mult mai grave decat o simpla contraventie.
Va multumesc pentru raspuns.
Dar tin sa mentionez ca aceasta lege poate fi considerata o interpretare abuziva a Directivei Europene privind TVA-ul care specifica clar la Articolul 167a ca
Statele membre pot prevedea, în cadrul unui sistem opțional, ca dreptul de deducere al unei persoane impozabile a cărei TVA devine exigibilă numai în conformitate cu articolul 66 litera (b) să fie amânat până în momentul în care TVA pentru bunurile sau serviciile care i-au fost livrate/prestate a fost plătită furnizorului său. Deci acest sistem trebuie sa fie obtional, nu obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai vreau tva la incasare damariss damariss doresc sa ies din sistemul tva la incasare, ce document depun la fisc? multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Ghid privind aplicarea sistemului tva la incasare  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Avand in vedere caracterul de noutate a sistemului de TVA la incasare, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2013, Ministerul Finantelor Publice a ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare elena1962 elena1962 sunt o societate cu tva la incasare si am comert cu amanuntul.in ce priveste noua reglementare privind tva la incasare ,de ce nu imi pot deduce tva de la ... (vezi toată discuția)