avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort - sunt obligata sa ma prezint ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort - sunt obligata sa ma prezint ?

Eu si sotul meu nu locuim impreuna de 2 ani. Nu avem copii minori. Momentan eu sunt in strainatate la actualul meu partener. Sotul meu a depus actele de divort. Doresc sa stiu daca sunt obligata sa ma prezint la divort sau nu. Mentionez ca sunt de acord cu divortul. Va multumesc.
puteti mandata un tert prin procura speciala (ex. un av.)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
sc vox legis corp srl, Consilier juridic
Ce se intapla daca nu ma prezint la divort si nici nu mandatez un tert?
trimiteti o cerere reconventionala in care cereti si dvs. divortul din culpa cui vreti sau prin intelegerea partilor (printr-o tranzactie-intelegere de comun acord-cu sotul).
ok. Multumesc
Nu sunteti obligata nici sa va prezentati , nici sa imputerniciti pe cineva, dar daca tot sunteti de acord cu divortul, puteti scrie asta intr-o intampinare ( raspunsul dvs scris referitor la cererea reclamantului) si astfel sa divortati mai repede sau sa nu faceti nimic ca divortul tot se va pronunta, va dura ceva mai mult.

Alte discuții în legătură

Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 BUNA SEARA sotia a deschis proces de divort ,noi nu mai stam impreuna de 2 ani,ea find plecata din tara .la revenirea in tara am discutat si am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)