avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort - sunt obligata sa ma prezint ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort - sunt obligata sa ma prezint ?

Eu si sotul meu nu locuim impreuna de 2 ani. Nu avem copii minori. Momentan eu sunt in strainatate la actualul meu partener. Sotul meu a depus actele de divort. Doresc sa stiu daca sunt obligata sa ma prezint la divort sau nu. Mentionez ca sunt de acord cu divortul. Va multumesc.
sigur ca puteti sa nu faceti nimic, dar riscati sa se pronunte divortul din culpa dvs. exclusiva si sa aiba repercursiuni pecuniare. e drept ca nu stim speta in concret, dar nu este indicat sa stati in pasivitate.
Am primit invitatie sa ma prezint pentru procedura de mediere. Imi puteti explica, va rog, ce rol are mediatorul in aceasta situatie? Eu sunt in strainatate si nu ma pot prezenta la data la care am fost convocata. Trebuie sa ma duc impreuna cu reclamantul?
REPREZENTAREA reclamantului de catre avocatul mandatar in procesul de divort poate avea loc in cazuri expres prevazute, de exemplu cand sotul executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 BUNA SEARA sotia a deschis proces de divort ,noi nu mai stam impreuna de 2 ani,ea find plecata din tara .la revenirea in tara am discutat si am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)