avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel la sentinta de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel la sentinta de divort

Sentinta de divort este atacata prin apel in termenul legal de 30 de zile de la data comunicarii.Noroc ca am vazut asta in portalul MJ.Ce urmeaza acum?Am nevoie de avocat sau ma pot reprezenta singur?Ce cheltuieli implica?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
danababei, utilizator
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 00:08, 21 Martie 2013
va puteti prezenta singur, tx. timbru jumatate din cea de la fond, despre chelt. judecata daca sunt cerute de celalalt hot. inst. jud.
Ok,multumesc.Taxa de timbru cand trebuie sa o platesc?
Taxa de timbru se plateste inainte de a se depune cererea de apel ...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc,e o mica intelegere-nu eu am introdus cererea de apel.
Sentinta de divort este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare, iar comunicare inseamna data comunicarii hotararii la domiciliul dvs, asa ca nu e clar de ce spuneti ca a fost un noroc ca ati vazut pe portal.
Taxa de timbru si timbrul judiciar se achita si se depun impreuna cu cererea de apel.
Daca nu depuneti taxa de timbru impeuna cu cererea de apel, veti primi citatia pentru termenul fixat pentru judecarea apelului cu mentiunea achitarii taxei de timbru sub sanctiunea anularii apelului, insa avand in vedere ca taxa de timbru are o valoare redusa este indicat sa o depuneti asa cum am aratat mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Investire sentinta de divort PopaL PopaL Imi puteti spune va rog sentinta de divort trebuie investita ca definitiva? Procedeul si taxele ce trebuie sa le platesc? (vezi toată discuția)
Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)