avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Stima si respect tuturor.Sunt o mamica recent inscrisa pe acest forum si caut raspunsul la mai multe intrebari "PT CA ACEI FUNCTIONARI CARE NORMAL AR TREBUI SA RASPUNDA SUNT FOARTE IRASCIBILI SAU, MA GANDESC EU FOARTE INCAPABILI DIN MOMENT CE :ORI ITI TRANTESC TELEFONU IN NAS,ORI ITI TRANTESC USA IN FATA SI SE SCAPA USOR...DAR REALIZEZ TRAIM IN ROMANIA, UN ADEVAR CRUD DAR ADEVARAT"

DOSARUL DE INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL SI ALOCATIE L-AM DEPUS IN LUNA IANUARIE SI VREAU SA ZIC CA IN PREZET NU AM PRIMIT NICI UNA SI NICI ALTA DECZIA DE APROBARE SAU RESPINGERE NICI ATAT,CHIAR DACA TAXELE SI IMPOZITELE SUNT ACHITATE.INTREBAREA ESTE:DE CE DUREAZA ATAT DE MULT,ESTE LEGAL??
Cel mai recent răspuns: OTILIA81 , utilizator 10:22, 22 Martie 2013
buna ziua. si eu sunt in CCC si tot in ianuarie am depus dosarul. mi s-a comunicat ca indemnizatia + alocatia le voi primi dupa data de 20 a lunii martie prin mandat postal sau in jurul datei de 15 daca optez pentru virarea banilor intr-un cont bancar. am ales a doua varianta din mai multe motive iar banii au fost virati in data de 15 martie.
daca ii veti primi prin posta, banuiesc ca in cateva zile ar trebui sa ii primiti.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

(2) Pana la data de 5 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.


2. - Din cele de mai sus reiese ca era destul timp sa va fie transmisa pana acum decizia si chiar si banii.
- Incercati cu un e-mail la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc , pentru timpul si raspunsul acordat,am urmat sfatul dumneavoastra si am trimis un mail...sper ca ma aude cineva.

Stima si respec
Multumesc pentru raspuns.Si eu am optat pentru varsarea banilor tot intr-un cont:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand primesc indemnizatia pentru ccc? amaliacrystyna amaliacrystyna Daca am bagat dosarul pe 07.04.2011,cand ar trebui sa primesc indemnizatia,respectiv alocatia de stat?Cat imi va scadea din bani daca am nascut pe 09.03.2011? (vezi toată discuția)
Ccc oana8989 oana8989 buna ziua.am nascut pe 12.07.2016,in august am avut concediu de maternitate,pe 01.09.2016 mi-am depus dosarul pentru indemnizatie si pentru alocatie.care v-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil violetafratila violetafratila buna ziua.am si eu o intrebare.sotul meu a depus dosarul pentru pentru indemnizatie crestere copil luna trecuta(inceputul lunii martie).fetita este nascuta in ... (vezi toată discuția)