avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea audio - proba la UP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea audio - proba la UP

Am avut o cearta cu o anumita persoana care mi-a adus numeroase jigniri si vorbe urate, am avut un MP3 in buzunar care a inregistrat ,audio,altercatia in care eu nu am vina,intrebarea este: pot folosi inregistrarea audio ca proba cand o reclam la parchet? Va multumesc ,cu stima !!!!
Puteti prezenta proba audio la parchet, urmand ca aceasta sa fie coroborata cu alte probe din dosar, de exemplu martori.
Mai departe daca se ajunge in instanta, admiterea acestei probe este la latitudinea judecatorului, tinand cont in luarea deciziei de necesitatea acestei probe in stabilirea adevarului.

Codul de procedura penala Art. 64 - Mijloacele de probă
Mijloacele de probă prin care se constată elementele de fapt ce pot servi ca probă sunt: declaraţiile învinuitului sau ale inculpatului, declaraţiile părţii vătămate, ale părţii civile şi ale părţii responsabile civilmente, declaraţiile martorilor, înscrisurile, înregistrările audio sau video, fotografiile, mijloacele materiale de probă, constatările tehnico-ştiinţifice, constatările medico-legale şi expertizele.
Mijloacele de probă obţinute în mod ilegal nu pot fi folosite în procesul penal.

Multumesc mult,cu respect !!!!!
Da,puteti sa le prezentati,numai trebuie sa aveti in vedere ca articolele de lege care sanctionau infractiunile de insulta si calomnie au fost abrogate,daca doar la asta va raportati.
ART. 91^6 c.p.p.
Verificarea mijloacelor de probă
#M64
Mijloacele de probă prevăzute în prezenta secţiune pot fi supuse expertizei la cererea procurorului, a părţilor sau din oficiu.
#M50
Înregistrările prevăzute în prezenta secţiune, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba audio bruno_64 bruno_64 buna ziua, as dori sa stiu daca o inregistrare audio este admisa de instanta si daca da,trebuie transcrisa? (vezi toată discuția)
Proba in dosar oltul oltul pot fi folosite ca proba convorbirile telefonice si e-mailurile retro? (inregistrate si reascultate) sau pot fi folosite numai convorbirilr ascultate legal cu ... (vezi toată discuția)
Seful si conduita lavy80 lavy80 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in situatia in care seful tipa la colegi , 3zile din 5 este scandal in departament si nimeni nu face nimic ... (vezi toată discuția)