avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba audio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba audio

buna ziua,
as dori sa stiu daca o inregistrare audio este admisa de instanta si daca da,trebuie transcrisa?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 17:51, 29 Ianuarie 2010
Buna ziua !
In fata instantei civile nu este admisa proba audio.
In procesul penal, mijloacele de proba admise conform art.64 c.p.p.,sunt: declaratiile invinuitului sau ale inculpatului, declaratiile partii vatamate, ale partii civile si ale partii responsabile civilmente, declaratiile martorilor, inscrisurile, inregistrarile audio sau video, fotografiile, mijloacele materiale de proba, constatarile tehnico-stiintifice, constatarile medico-legale si expertizele.
Mijloacele de proba obtinute in mod ilegal nu pot fi folosite in procesul penal.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Seful si conduita lavy80 lavy80 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in situatia in care seful tipa la colegi , 3zile din 5 este scandal in departament si nimeni nu face nimic ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea audio - proba la up adrianady adrianady Am avut o cearta cu o anumita persoana care mi-a adus numeroase jigniri si vorbe urate, am avut un MP3 in buzunar care a inregistrat ,audio,altercatia in care ... (vezi toată discuția)
Cod procedura penala dany112 dany112 buna ziua , daca in timpul urmarii penale au fost ridicate telefoanele mobile si sigilate si nu s-a efectuat perchezitia informatica in prezenta inculpatului ... (vezi toată discuția)