avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proba in dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proba in dosar

pot fi folosite ca proba convorbirile telefonice si e-mailurile retro? (inregistrate si reascultate) sau pot fi folosite numai convorbirilr ascultate legal cu mandat de la judecator?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:04, 21 Aprilie 2013
Buna ziua .
Daca vorbiti de convorbiri telefonice,s.a.m.d. Procurorul solicita mandat special si judecatorul dispune.
Da. Aceste probe poate ajuta la descoperirea si identificarea savarsirii unor infractiuni la momentul potrivit a unor persoane care sunt suspecte si urmarite ori indicii ca ar putea exista pericolul sa se produca alte infractiuni mult mai periculoase si trebuie luate decizii.-as putea continua cu multe altele -dar nu cred ca va ajuta .
Daca mai aveti intrebari comunitatea Avocatnet va sta la dispozitie
Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
MARIUS DRAGU, Avocat
ART. 91^6 c.p.p.
Verificarea mijloacelor de probă
#M64
Mijloacele de probă prevăzute în prezenta secţiune pot fi supuse expertizei la cererea procurorului, a părţilor sau din oficiu.
#M50
Înregistrările prevăzute în prezenta secţiune, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.

Mandatul dat de judecator vizeaza ceva, iar ceea ce ziceti dvs. vizieaza altceva.

Inregistrarile convorbirilor telefonice facute de parte nu se aseamana dpdv juridic cu inregistrarile facute de organele in drept sub aspectul procedurii.
Partea poate inregistra o convorbire telefonica si sa o foloseasca ca proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea, proba in instanta tomasso tomasso Inregistrarea vocii unei persoane care a fost facuta fara mandat de la judecator si este folosita ca proba in instanta, poate constitui temeiul unei plangeri ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea audio - proba la up adrianady adrianady Am avut o cearta cu o anumita persoana care mi-a adus numeroase jigniri si vorbe urate, am avut un MP3 in buzunar care a inregistrat ,audio,altercatia in care ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea telefonica nikescu nikescu Pot face plangere penala pe baza unei inregistrari dintre subsemnatul si suspect? (vezi toată discuția)