avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea, proba in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea, proba in instanta

Inregistrarea vocii unei persoane care a fost facuta fara mandat de la judecator si este folosita ca proba in instanta, poate constitui temeiul unei plangeri penale din partea celui a carui voce a fost inregisrata ?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:03, 21 Ianuarie 2014
trebuie sa detaliati in ce conditii s-a facut inregistrarea , unde anume si in ce scop se foloseste .
Da, poate constitui mijloc de proba in aceste conditii.
Doar daca politia avea o astfel de inregistrare fara autorizarea instantei ar fi existat probleme.
Adica politia sau parchetul nu are dreptul de a proceda in acest fel.
. Intrebarea mea are alt inteles anume daca fapta unei persoane care a efectuat inregistrarea fara mandat,in mod neautorizat, a unei vocii altei persoane si care foloseste inregistrarea ca proba in instanta poate intra in incidenta penala
Nu vad ce infractiune ar savarsi daca are un interes legitim.
Sunt discutii extrem de delicate acestea.
Cert este primul meu raspuns pentru ca altfel sunt discutii lungi cu argumente si contraargumente si nu se pot analiza decat pe caz.
ART. 91^6 C.P.P.
Verificarea mijloacelor de probă
#M64
Mijloacele de probă prevăzute în prezenta secţiune pot fi supuse expertizei la cererea procurorului, a părţilor sau din oficiu.
#M50
Înregistrările prevăzute în prezenta secţiune, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.
Nu vad nici eu pentru ce sa depuna plangere penala, dar intr-adevar ar trebui analizat cazul concret pentru un raspuns cert.

Alte discuții în legătură

Proba in dosar oltul oltul pot fi folosite ca proba convorbirile telefonice si e-mailurile retro? (inregistrate si reascultate) sau pot fi folosite numai convorbirilr ascultate legal cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea audio - proba la up adrianady adrianady Am avut o cearta cu o anumita persoana care mi-a adus numeroase jigniri si vorbe urate, am avut un MP3 in buzunar care a inregistrat ,audio,altercatia in care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio-video a politistilor in sediul politiei cristi33 cristi33 Buna ziua, Am reclamat un politist sef de birou, subofiter, la Parchet pentru abuz in serviciu. Am avut o alta reclamatie de solutionat la un alt politist ... (vezi toată discuția)