Inregistrarea vocii unei persoane care a fost facuta fara mandat de la judecator si este folosita ca proba in instanta, poate constitui temeiul unei plangeri penale din partea celui a carui voce a fost inregisrata ?
Da, poate constitui mijloc de proba in aceste conditii.
Doar daca politia avea o astfel de inregistrare fara autorizarea instantei ar fi existat probleme.
Adica politia sau parchetul nu are dreptul de a proceda in acest fel.
. Intrebarea mea are alt inteles anume daca fapta unei persoane care a efectuat inregistrarea fara mandat,in mod neautorizat, a unei vocii altei persoane si care foloseste inregistrarea ca proba in instanta poate intra in incidenta penala
Nu vad ce infractiune ar savarsi daca are un interes legitim.
Sunt discutii extrem de delicate acestea.
Cert este primul meu raspuns pentru ca altfel sunt discutii lungi cu argumente si contraargumente si nu se pot analiza decat pe caz.
ART. 91^6 C.P.P.
Verificarea mijloacelor de probă
#M64
Mijloacele de probă prevăzute în prezenta secţiune pot fi supuse expertizei la cererea procurorului, a părţilor sau din oficiu.
#M50 Înregistrările prevăzute în prezenta secţiune, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.
Nu vad nici eu pentru ce sa depuna plangere penala, dar intr-adevar ar trebui analizat cazul concret pentru un raspuns cert.
Proba in dosar
oltul
pot fi folosite ca proba convorbirile telefonice si e-mailurile retro? (inregistrate si reascultate) sau pot fi folosite numai convorbirilr ascultate legal cu ... (vezi toată discuția)