avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tergiversarea judecatii de catre parati -partaj ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tergiversarea judecatii de catre parati -partaj judiciar.Sanctiuni

Va rog frumos sa mi spuneti daca exista sanctiuni pentru tragerea la raspundere a piritilor pentru tergiversarea judecatii . Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 20:46, 20 Martie 2013
în conformitate cu art. 108 ind. 1 Cod de procedură civilă alin. 1 ind. 2 punct. 2. lit.a neprezentarea martorului, li. b neprezentarea avocatului, a reprezentantului sau a celui care asistă partea,ori nerespectarea îndatoririlor stabilite de lege sau de instanţă de către aceştia, dacă în acest mod s-a cauzat amânarea judecării procesului, lit. c refuzul expertului de a primi lucrarea sau nedepunerea lucrării în termenul fixat, lit. g cauzarea amânării judecării sau executării silite, lit.h împiedicarea în orice mod a amânării judecăţii, a atribuţiilor ce revin judecătorilor, experţilor, agenţilor procedurali se sancţionează cu amendă de la 30 lei la 500lei. respectiv art. 108 ind. 3 stipulează faptul că cel care cu intenţie sau din culpă pricinuieşte amânarea judecăţii sau executării silite la cererea părţi interesate partea în culpă poate fi obligat de către instanţa de judecată la plata unor despăgubiri pentru paguba cauzată prin amânare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala care interzice comunicarea actelor pe email. baza legala pt amenda judiciara pt nerespectare Krissia . Krissia . 1. As vrea sa stiu si eu daca exista o baza legala care imi interzice sa trimit actele la instanta pe email. 2. Baza legala care permite sa fiu sanctionata ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea procesului aser aser Este incadrata TERGIVERSAREA voita de catre parat a procesului in lege?unde anume? multumesc (vezi toată discuția)
Refuzul martorului de a se prezenta carsteaverginica carsteaverginica daca pun pe cineva martor , dar acesta nu doreste sa fie pus ca martor desii cunoaste situatia ,voi fi trasa in vreun fel la raspundere ca l-am citat fara ... (vezi toată discuția)