avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tergiversarea procesului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tergiversarea procesului

Este incadrata TERGIVERSAREA voita de catre parat a procesului in lege?unde anume? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:22, 6 Mai 2011
Consultati art.108^1 Cod proc.civ.:(
Art. 108 ind.3 C.proc.civ. prevede ca :
Cel care, cu intentie sau din culpa, a pricinuit amanarea judecarii sau a executarii silite, prin una dintre faptele prevazute in art.108 ind.1 sau art.108 ind.2, la cererea partii interesate va putea fi obligat de catre instanta de judecata ori, dupa caz, de catre presedintele instantei de executare, la plata unei despagubiri pentru paguba cauzata prin amanare.
se numeste abuz de drept. insa din pacate nu prea se sanctioneaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversarea judecatii de catre parati -partaj judiciar.sanctiuni nalisoru nalisoru Va rog frumos sa mi spuneti daca exista sanctiuni pentru tragerea la raspundere a piritilor pentru tergiversarea judecatii . Multumesc (vezi toată discuția)
Clarificare proces de partaj kyky_micky kyky_micky Buna ziua, As avea si eu cateva intrebari la dvs.: - de cate ori se poate amana un proces de partaj (presupun ca exista totusi o limita...) ? - ce se ... (vezi toată discuția)
Amenda din vina avocatului the mark the mark suntem un grup de 800 persoane care am angajat un avocat ptr o cauza comuna,din pacate pana acum din cele 5 infatisari care au avut loc pana acum nu ne-am ales ... (vezi toată discuția)