avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta intretinere

Din decembrie 2011 si pana in ianuarie 2013, nu am achitat nimic la intretinere, din cauza problemelor financiare din familie. S-a adunat o suma "frumusica", din care 40 % reprezinta penalitati.
Am facut o cerere catre asociatia de proprietari in care am solicitat reesalonarea sumei restante si stoparea penalitatilor, cerere care nu s-a aprobat.
Daca achit integral, doar restanta fara penalitatile calculate, ajung la zi cu plata intretinerii, adica acele penalitati se scad ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:15, 20 Martie 2013
Daca achitati cotele de intretinere penalizarile se sisteaza, in sensul ca ele nu mai cresc, insa nu se sterg decat daca aproba asociatia acest lucru.
Conform norme in vigoare ordinea stingerii datoriilor este se achita debitul in ordinea constituirii lui +penalitatile aplicate
Chiar daca achitati debitul de baza ,va ramane in evidenta asociatiei de proprietari sume cu titlu de restanta =penalitatile neachitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata penalizarilor la intretinere mioqfer mioqfer Am avut o datorie mare la intretinere pe care am achitat-o dar am ramas cu penalizari la fel de mari.Mentionez inca o data ca intretinerea propriu zisa e ... (vezi toată discuția)
Modul de stingere a datoriilor la intretinere monicaion monicaion Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am de facut o expertiza contabila pentru un locatar care a platit intretinerea luna de luna, la scadenta, mai putin cu cota ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere yume21 yume21 Buna ziua. Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de ... (vezi toată discuția)