avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere autorizatie constructie mansarda bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere autorizatie constructie mansarda bloc

Buna ziua,
Fiind in asteptarea unui bebe si locuind intr-o garsoniera la ultimul etaj al unui bloc (spatiu insuficient pentru toti 3), ne-am gandit ca posibilitatea de a mansarda podul ne-ar scuti de aceasta grija. Din ceea ce am citit pe net nu am reusit sa imi fac o ideea despre cum se poate obtine dreptul de folosinta si apelez la dumneavoastra pentru acest lucru!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:00, 20 Martie 2013
Puteti concesiona terasa blocului pe toata durata de existenta a cladirii.
Este necesar sa obtineti acordul a 100% din proprietarii blocului.
2-
Legea 50/1991 reglementeaza‚ autorizarea executarii lucrarilor de constructii
"CAPITOLUL I: Autorizarea executarii lucrarilor de constructii
Art. 1
(1)Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare. Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil - teren si/sau constructii - ori a altui act care confera dreptul de construire sau de desfiintare, in conditiile prezentei legi.
Art. 4
Autorizatiile de construire se emit de presedintii consiliilor judetene, de primarul general al municipiului Bucuresti sau de primari, dupa cum urmeaza: .
..
legea 50/1991 (privind autorizarea executării lucrărilor de constructii):

Anexa 1 :”2.5.6. „Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate. “”

Legea 230/2007 (privind asociatiile de proprietari):

“Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Art. 41. - Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii. “
multumesc pentru raspuns!
eu vreau sa construiesc doar pe partea de scara unde se afla situata garsoniera...este necesar sa cer aprobarea tuturor locatarilor sau doar a celor care se afla pe partea respectiva?
Terasa constituie parte comuna a intregului imobil,pe cale de consecinta trebuie respectata dispozitia referitoare la acordul membrilor proprietari si a proprietarilor invecinati respectiv de la ultimul nivel
Autoritatea publica nu acorda autorizatie de constructie si certificat de urbanism pentru executare mansarda pe o fractiune de suprafata din partea comuna terasa imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare PopIoan59 PopIoan59 Buna ziua! Un vecin din bloc (fara sa anunte pe nimeni) a chemat un investitor pentru a face masuratori si a cere o expertiza, astfel incat sa afle daca se ... (vezi toată discuția)
Pot transforma in mansarda podul de deasupra apartamentului meu ? zoia2011 zoia2011 Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)