avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acord notarial privind autoritatea parinteasca - copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acord notarial privind autoritatea parinteasca - copil din afara casatoriei

buna seara,
as vrea sa merg la un notar ptr a incheia un acord ( care ar substitui, cu "de rigoare) custodia copilei noastre.
nu suntem casatoriti, copila este la mine de la nastere,dar vreau sa am ceva mai mult de cat o intelegere mutuala. vreau ceva oficial, pt linistea tuturor.
cam ce trebuie sa contina acest document?
multumesc
Cel mai recent răspuns: nestiutorintoate , utilizator 20:59, 20 Martie 2013
Nu se poate face nimic la notariat in acest sens.
am intels ca ar fi considerata totusi o alternativa legislativa.
Acordul parental sau conventia cu privire la minor nu se poate autentifica Decat in cazul procedurii divortului pe cale amiabila la notar! Ceea ce vreti dvs nu este de competenta notarului ...mai ales ca acum pe NCC indiferent ce cale se adopta , notar sau instanta, autoritatea parinteasca se exercita in comun!
multumesc.
seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor fara termen de judecata? Danutza5 Danutza5 Dupa noul cod civil am inteles ca nu mai exista custodie unica decat in cazuri exceptionale tocmai de aceea ,la sfatul unui avocat ,eu si tatal copilului am ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)