avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \\" Romania\\" este un domiciliu la care poate fi luat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

" Romania" este un domiciliu la care poate fi luat minorul ?

Buna,

Este legal si normal ca un minor sa poata fi luat la vizita peste noapte, citez :

" la locatia din Romania aleasa de reclamant "

Ce pot face, daca aceasta "locatie din Romania" nu-mi convine, iar sentinta fiind din apel, e executabila ?

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Ecaterinaa, utilizator
Este greu de spus in acest caz...
Instantele in general indica domiciliul respectiv insa pot exista situatii in care se pleaca in vacante,etc.

Daca aveti temeri exista posibilitati de aparare chiar daca hotararea din apel poate fi pusa in executare insa este destul de complicat de facut o astfel de aparare in fapt si in drept si probabil ca singura nu va veti descurca.
Ma intreb cum se respecta in acest gaz obligatia reciproca de informare a parintilor, chiar in situatia in care minorul e gazduit temporar! Dar era cat pe'aci sa uit...obligatiile sunt doar la mama...tatal...dupa cum vrea muschii lui.
Nu dnule avocat, nu poate fi vorba despre vacanta, caci e vorba de un program de vizitare ori nu se pleaca in vacanta de 2 ori pe sapatamana si in 2 weekenduri pe luna! Este pura iresponsabilitate a unor instante care isi bat joc de mame si de copii!
Sa stiti ca si mamele isi bat joc de tati.

Noul cod este destul de dificil de aplicat de instante pentru ca in aceasta materie mie imi pare ca logica nu prea exista de fel si sunt instante interpreteaza legea cam aiurea.
Din pacate instantele mergeau in trecut pe practica judiciara iar astazi nu mai au practica...si sunt debusolate.

Dreptul trebuie sa faca dreptate si nu nedreptate dar...lucrurile se vor aseza la un moment dat.

Speta de fata ar trebui analizata si in raport de considerentele hotararii si nu doar prin prisma dispozitivului.
Sunt persoane care se tot muta.
Vreti sa spuneti ca o data la 2-3 luni ar trebui sa deschida proces si nu apuca sa termine procesul ca ar trebui sa deschida altul si tot asa daca se muta...?

Sunt probleme de logica in primul rand.
Instantele sunt debusolate...si logica este destul de complicata...
Poate ca sunt bine intentioanate poate ca nu...
Greu de spus...

Eu nu sunt de acord cu multe aspecte irationale in astfel de procese dar asa cum ziceam anterior lucrurile se vor aseza in viitor...si ratiunea va triumfa...in cele din urma...
Judecatorii incearca sa respecte legea in litera sa, dar legea are si spirit, iar spiritul legii nu se vede, se simte...
In fine...este complicat dreptul si poate ca de aceea se spune ca : ,,teoria ca teoria,dar practica ne omoara..."
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu, intr-adevar, nu este vorba de vacanta, ci de un program normal, din 2 in 2 sapt.

Din cate stiu eu, ancheta psihosociala e obligatorie......

Eu cred ca, conform acestei sentinte, reclamantul are acoperire sa ia copilul exact unde vrea el....chiar si in pestera....e tot in Romania si e o locatie aleasa de el....intrucat nu e necesar sa fie o locuinta ci doar o locatie ......
Ecaterinaa, utilizator
Cum cred ca nici macar reclamantului nu i-a dat prin cap sa ceara ce a primit, am putea oare discuta despre extra paetita? de altfel, la fond, s-a dispus o ancheta tutelara (obligatorie). Care ar mai fi sensul, daca dupa aceea facem copilul valiza si il zvarlim in Romania pe dreapta?

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului parintelui unde s-a dispus de instanta domiciliul minorului in strainatate.mutarea parintelui respectiv la alta adresa. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In speta, instanta a stabilit domiciliul minorului la un parinte in strainatate si acel parinte si-a schimbat domiciliul intre timp mutandu-se in alt oras. Nu ... (vezi toată discuția)