Nu, inca nu s-a deschis un nou proces.
Astept sa esueze executarea silita.
In acest fel pot deschide procesul si sa am motive care sa justifice rapid o noua hotarare judecatoreasca.
In practica nici pe vechea lege nu se dadea reincredintarea minorului in astfel de situatii in care era evident ca nu se poate executa hotararea si copilul era la celalalt parinte.Foarte rare cazurile.
In proiectul de lege exista o prevedere in sensul ca sa se ajunga la stabilirea domiciliului minorului la celalalt parinte in caz de esuare a executarii silite dar s-a eliminat si in lege nu exista.
De aceea este foarte complicat.
Cat priveste motivarea hotararii instantei de recurs nu s-a redactat inca dar oricum o motivare in cateva randuri, CSM o poate considera ca fiind suficienta.Practic sunt 5 randuri...la hotararea data de judecatorie...
V-am spus ca, dupa apel mama si-a schimbat domiciliul si acesta este posibil ca acesta sa fi fost aspectul care sa fi dus la desfiintarea hotararii din apel si sa se mentina hotararea primei instante.
Practic fundamentul din apel era foarte bun si net favorabil dar schimbandu-se datele problemei, instanta de recurs a hotarat asa pentru ca hotararea din apel nu mai avea motivarea actuala cumva.
Eu asa cred ca a gandit instanta de recurs.
Insa...hotararea primei instante nu era motivata si tocmai pe aceea a mentinut-o.
Eu am ramas uimit cand am vazut.
Aveti aici o discutie:
www.avocatnet.ro/content/for...
Este aiurita treaba cu stabilirea domiciliului minorului pentru ca o schimbare de domiciliu poate crea efecte imprevizibile.Pe vechea lege cu incredintarea lucrurile erau mai bune intrucat copilul urma mama.