avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista vreo plangere CEDO respinsa ca inadmisibila ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista vreo plangere CEDO respinsa ca inadmisibila pentru motivul ca executarea silita a esuat si instanta care a fost sesizata cu un nou proces cu stabilirea domiciliului minorului la parintele debitor a fost respinsa?

Stie cineva daca exista vreo plangere CEDO respinsa ca inadmisibila pentru motivul ca executarea silita a esuat si instanta care a fost sesizata cu un nou proces cu stabilirea domiciliului minorului la parintele debitor a fost respinsa?

Ipoteza este in sensul ca, parintele incearca sa execute o hotarare judecatoreasca pentru a lua minorul la domiciliul sau si dupa esuarea executarii silite parintele debitor deschide proces pentru stabilirea domiciliului la domiciliul sau si actiunea sa este respinsa.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:55, 13 Februarie 2016
Legea este exagerata cumva și cine încearcă sa o respecte trebuie sa facă mare efort.
Dacă părinții nu comunica nu au cum sa se înțeleagă.

Legea veche era mai potrivita pentru România.

La sărăcia din Romania foarte ușor se poate naște corupția...
În Canada nu e corupție.

La noi de abia a început curățenia. ..

Noua lege a creat mare discordie intre parinti.

O lege se vede ca este proasta atunci când creează haos și nu ordine.
Asta a făcut noua lege.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ajut Copii sunteţi pe lângă subiect. Mama aceia s-a murtat dintr-o comună în primul mare oraş, iar tatăl locuieşte în Franţa.
Dacă va referiți la link-ul indicat de Ajut- Copii nu e vorba de Franța.

Schimbarea domiciliului minorului cu acordul celuilalt parinte se poate discuta ca este aplicabil atunci când exista o hotărâre judecătorească definitiva și irevocabila cum era pe vechea lege.
Domiciliul se stabileste prin hotărâre judecătorească.

Fără a exista o hotărâre nu putem vorbi ca s-a stabilit domiciliul minorului la un parinte.

Eu oricum nu agreez deloc aceasta concepție a legii și îmi pare ceva de natura a prigoni mamele în mod special.

Și în acest caz a existat o prigoniire deoarece doar mama era prigonita și de tata nu se interesa nimeni.

Ba mai mult de atât, când tatăl a cerut program de vizita instanta a dispus ancheta sociala la domiciliul mamei și nu al tatalui reclamant deși el a cerut sa ia copilul în străinătate.
Eu nu am mai întâlnit asa ceva.
Insa eu nu aveam interes la acel moment sa ajut tatăl cu o ancheta sociala în străinătate.
E de neînțeles de ce a procedat instanta asa.

Pentru România aceasta lege este total greșită.

Legea trebuie adaptata cu poporul căreia ii este adresata și nu copiata iubea și aruncata sa fie aplicata și sa se ajungă la grave dissension intre parinti.Se da un drept la hartuire a celuilalt parinte...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs pe vechiul c. pr civ. schimbarea datelor problemei după pronunțarea hotărârii de apel CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz în care s-au schimbat datele problemei după pronunțarea hotărârii instantei de apel. Ce părere aveți, instanta de recurs mai analizează ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului parintelui unde s-a dispus de instanta domiciliul minorului in strainatate.mutarea parintelui respectiv la alta adresa. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In speta, instanta a stabilit domiciliul minorului la un parinte in strainatate si acel parinte si-a schimbat domiciliul intre timp mutandu-se in alt oras. Nu ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)