avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie casa cu autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie casa cu autorizatie

Buna seara,
Vreau sa va prezint o situatie in care ne aflam si poate ne ajutati cu un sfat. In 2011 am achizitionat un teren in Techirghiol, am urmat pasii aferenti obtinerii autorizartiei de construire si am obtinut toate avizele aferente. Dupa ce am obtinut autorizatia, am cautat finantare ptr construire locuintei prin programul Prima Casa. In noiembrie 2011 am inceput saparea fundatiei cu firma contractata, iar la cateva zile dupa ce am sapat fundatia ne-am trezit cu un telefon de la un reprezentant al RAJA regia de apa si canal) prin care ne-a adus la cunostinta faptul ca ne-am urcat pe o conducta de apa care trece pe terenul proprietatea noastra de mentionat faptul ca, amplasarea fundatiei in teren a fost facuta de catre un cadastrist autorizata conform planului de situatie avizat de ambele institutii, Primaria si RAJA.). Noi stiam de aceasta conduca, prin certificatul de urbanism fiind solicitata retragere de la limita de proprietate dinspre strada 7m, retragere respectata in teren. Bineinteles ca la aprox. 1 luna din acel moment am primit o instiintare de la Primarie prin care ni s-a solicitat sa incetam lucrarile, si de atunci suntem plimbati din usa-n usa fara sa se gaseasca o solutie. Cei de la RAJA s-au legat de faptul ca suntem prea aproape de conducta lor cu unul din colturile scarii de la intrarea in casa, noi avand retragerea de 3m de la peretele casei pana la conducta respectiva retragere mentionata in planul de situatie si confirmata ca fiind corecta si de catre arhitecti si de catre reprezentantii primariei). Din discutiile avute si cu arhitectii acestia ne-au spus ca ne putem continua lucrarile avand in vedere faptul ca asa au fost autorizate, si embele institutii au avizat planul de situatie. Asadar, trebuiau sa ne instiinteze din timp asupra acestei situatii nu dupa ce aproape am terminat de construit fundatia. Nicuna dintre institutii nu isi asuma raspunderea ptr greseala facuta, iar noi suntem pusi in situatia de a pierde toti banii cheltuiti pana acum, cu acte, avize, avansuri la banca, notari, etc... inclusiv pierderea finanatarii deoarece avem termen ptr executia casei conform promisiunii de garantare eliberata de catre MF. Noi am tot corespondat in scris cu cele doua institutii si le-am atentionat ca lucrarile au fost autorizate de ei, iar daca ne sunt obstructionate lucrarile atunci vor raspunde in instanta. Din discutiile avute cu reprezentantii primariei, acestia ne-au spus, citez "va puteti continua lucrarile atata timp cat cei de la RAJA ne se vor lua de noi". Cand mergem si discutam cu cei de la RAJA, acestia ne spun verbal, ca au verificat in teren si nu este niciun fel de problema, ei au acces la conducta si cine ne-a atras atentia initial nu a avut dreptate cand a spus ca "ne-am urcat pe conducta lor", dar nu vor sa ne dea o adresa scrisa prin care sa deblocheze situatia. Nelamurire mea este, daca ne vom continua lucrarile asa cum sunt autorizate si avizate, putem sa ne lovim de ceva probleme la momentul efectuarii receptiei lucrarilor? Nu mai stim ce sa facem, suntem disperati, mai ales ca suntem presati din toate partile, inclusiv de catre antreprenor. care isi doreste banii conform contractului incheiat, acesta avand si el la randul lui bani blocati in banca ptr scrisoarea de buna executie eliberata. Va rugam sa ne dati un sfat! Multumesc, Stefan
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 22:52, 20 Martie 2013
Luati legatura cu un avocat, care sa verifice, pentru siguranta, toate actele cat si notificarile trimise de dumneavoastra. Daca actele sunt in regula puteti continua constructia fara emotii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta apa pe teren. retragere??? skoompik skoompik Buna seara, Va rugam frumos sa ne ajutati intr-o problema cu care ne confruntam. Dorim sa construim o locuinta p+1e iar pe terenul nostru se afla o conducta ... (vezi toată discuția)
Conflict vecini legea 50/1991 manearaul manearaul socrii mei sant detinatorii unui teren pe care si-au construit o casa iar o bucata de teren urmeaza sa ne-o vanda noua (fiica si ginere) pentru a ne construi ... (vezi toată discuția)
Casa de vacanta poparlan poparlan la montarea si amplasarea pe terenul meu mi se cere pt eliberarea autorizatiei de constructie proiect de la arhitect aceasta casuta este facuta si asamblata ... (vezi toată discuția)