avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent

Concedii de odichina legala dupa lege. Poate sa ma trimita in concedii de odichina cand vrea sefii fara cerere????
X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 21 Martie 2013
Codul Muncii - art.144-151- prevede :
- la art. 144 ca dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

- efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari care se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. Programarile pot fi colective sau individuale si sunt stabilite de angajator cu consultarea reprezentantilor salariatilor, daca vorbim de programare colectiva, sau cu consultarea salariatului, daca ne referim la programarile individuale.

- salariatul este obligat sa efectueze in natura concediul de odihna in perioada in care a fost programat.

- In cazul in care un angajat nu si-a efectuat tot concediul de odihna la care avea dreptul intr-un an calendaristic, angajatorul este obligat de Codul Muncii sa-i acorde salariatului concediul pana la sfarsitul anului urmator.

- angajatorul este obligat de Codul Muncii sa-i acorde salariatului concediul de odihna in perioada programata , exceptie facand situatiile in care CO nu poate fi efectuat.din motive temeinice





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca concediul de odihna nu a fost uzat pana la sfarsitul ... Crina001 Crina001 Buna ziua, Daca concediul de odihna nu a fost uzat pana la sfarsitul anului si nu au existat motive justificate pentru neuzarea lui poate angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Concediu munca zinsi zinsi Buna ziua! Cine stabileste datile de concediu de odihna? Angajatorul poate decide zilele de concediu fara aprobarea salariatului? Daca acest anagajator ... (vezi toată discuția)
Ma pot obliga sa-mi iau concediu de odihna? Aly07 Aly07 Buna ziua, La locul actual de munca se insista pe faptul ca exista niste perioade prestabilitate in fiecare an in care trebuie sa se ofere concediu de ... (vezi toată discuția)