avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina furata. Inculpatul condamnat. Modalitate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina furata. Inculpatul condamnat. Modalitate recuperare prejudiciu .

In 2007 mi-a fost furata masina si mai multe lucruri din masina. In urma proceselor aceasta a fost sentinta:
Solutie: În baza art. 208(1) şi (4) şi art. 209(1) lit.a,e,g şi i C.p. cu aplic. Art. 37 lit.a C.p., art. 41(2) şi art. 75 lit.c C.p. condamnă pe inc. TF la o pedeapsă de 5 ani închisoare pt. săvârşirea inf. de furt calificat. În baza art. 83 C.p. dispune revocarea suspendării condiţionate a executării ped. de 1 an închisoare aplic. prin s.p. nr. X a jud. Bârlad, urmând ca inc. să execute 6 ani închisoare. Face aplic. Art. 71,64 lit.a,b C.p. În baza art. 350 C.p.p. menţine starea de arest . Deduce din ped aplic. Stare de arest preventiv din data de 02.07.2007 la zi. În baza art. 208(1) şi (4) şi art. 209(1) lit.a,e,g şi i C.p. cu aplic. Art. 37 lit.a C.p., art. 41(2) şi art. 75 lit.c C.p condamnă pe inc. condamnă pe inc. NC, la o ped. de 5 ani închisoare pt.săv. inf. de furt calificat. În baza art. 83 C.p. revocă suspendarea condiţionată a exec. Ped. de 1 an aplicată prin S.p. Y a Jud. Buftea, urmând ca inc. să execute o ped. de 6 ani închisoare. Face aplic. Art. 71,64 lit.a,b C.p. În baza art. 350 C.p.p. menţine starea de arest . Deduce din ped aplic. starea de arest preventiv din data de 02.07.2007 la zi. În baza art. 208(1) şi (4) şi art. 209(1) lit.a,e,g şi i C.p. cu aplic. Art. 37 lit.a C.p., art. 41(2) şi art. 75 lit.c C.p condamnă pe inc. condamnă pe inc. NF, la o ped. de 5 închisoare, pt. săv. Inf. de furt calificat. Face aplic. Art. 71,64 lit.a,b C.p. În baza art. 350 C.p.p. menţine starea de arest . Deduce din ped aplic. starea de arest preventiv din data de 02.07.2007 la zi. În baza art. 208(1) şi (4) şi art. 209(1) lit.a,e,g şi i C.p. cu aplic. Art. 41(2) şi art. 99 şi urm. Din C.p. cond. pe inc. NF, la o ped. de 2 ani închisoare pt. săv. Inf. de furt calificat. Face aplic. Art. 71,64 lit.a,b C.p. În baza art. 350 C.p.p. menţine starea de arest . Deduce din ped aplic. starea de arest preventiv din data de 02.07.2007 la zi. Obligă inc. la plata sumelor de 3500 lei respectiv 7500 lei către părţile civile MN şi CL şi a sumelor de 5400, 1250, 3500, 1000, 6000 şi 700 lei către părţile civile RL, RM, MI, ML, SL şi VG, inc. minor în solidar cu părţile resp. Civilmente NI ªi ND reprezentând contravaloarea despăgubiri civile. Obligă inc. la plata sumei de 1000 lei reprezentând cheltuieli jud.în folosul statului. Cu apel în 10 zile de la pronunţare pt. părţile prezente şi de la comunicare pt. părţile lipsă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29.04.2008.

Eu am de recuperat 5400 ron.
Cum pot recupera prejudiciul? Ce trebuia sa fac? Acesti bani se mai pot recupera la acest moment?
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
oanalumi, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanalumi , utilizator 13:45, 21 Martie 2013
De la data pronuntarii sentintei nu ati desfasurat demersuri pentru recuperare prejudiciu?
Nu ati apelat la executor judecatoresc pentru executarea silita a debitorului dvs ?
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
ynocentta, utilizator
Din păcate este prescris dreptul de a cere executarea silita la acest moment, dacă hotărârea de mai sus a rămas definitiva în 2008.
Da, din pacate nu am luat nici o masura. Dar mai am un proces pe rol cu alti hoti care mi-au spart casa si doresc sa stiu ce pasi sunt de urmat la terminarea procesului pentru recuperarea prejudiciului.
e simplu. cum aveti hotararea definitiva va duceti cu ea la executor si o puneti in executare.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare- suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen/conditii ady_deva ady_deva C-am asa suna sentinta pe care am primit-o !!!! -6 luni închisoare pentru infracţiunea de furt calificat prev. şi ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Solutionare furt calificat (auto) 208-209 dosoftei dosoftei Solutie: 22214/212/2012 Hot 27.11.2012 În baza art 208 alin 1 şi 4 C.pen ? art 209 alin 1 lit a, e, g şi i C.pen cu aplic art 41 alin 2 C.pen şi art 320 ... (vezi toată discuția)
Arest SILVIU NYKOLAS SILVIU NYKOLAS DACA O PERSOANA ESTE JUDECATA IN ROMANIA PENTRU INSELACIUNE SI NU ESTE IN ROMANIA, DAR TOTUSI SE DA SENTINTA DE 3 ANI SI 6 LUNI .CE SE POATE FACE ... (vezi toată discuția)