Buna ziua. As dori sa stiu daca este permisa descarcarea de gestiune cu coeficientul k la o intreprindere individuala , comert cu amanuntul, care comercializeaza presa (reviste, ziare)
Multumesc. As mai avea o nelamurire. Daca la sfarsitul anului, cand se calculeaza impozitul pe venit, un formula de calcul a venitului impozabil exista si valoarea marfii in stoc la sfarsitul anului. ( Venit impozabil = Incasari - stoc initial - plati + stoc final) fara tva, aceste stocuri fiind aici la pretul de achizitie (fara tva).
Pe de alta parte valoarea gestiunii la sfarsit de an o determin ca valoarea de la inceput de an + Intrari in gestiune la pret de vanzare - Iesiri (retururi si vanzari) la pret de vanzare = valoarea gestiunii la sfarsit de an la pret de vanzare, si care ar trebui sa fie si egala cu valoarea de inventar la sfarsitul anului, la pret de vanzare.
Inrebarea mea este daca in afara metodei inventarului, exista si alt mod de a determina si a stabili corelatii intre stocul final din prima formula,la pret de achizitie, si valoarea gestiunii de la sfarsitul anului la pret de vanzare, alte cai de verificare. Am gasit diferenta intre stocul la pret de achizitie si valoarea gestiunii la pret de achizitie de la finele anului.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.