avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... obiectiuni expertiza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

obiectiuni expertiza

Buna ziua, intr-o cauza ce are ca obiect pretentii s-a facut o expertiza financiar-contabila, la termenul trecut s-a depus raportul de expertiza, parata(o Banca care nu s-a prezentat la nici un termen) a depus o cerere sa i se comunice rap pt. a formula eventuale obiectiuni iar instanta a dat termen in acest sens.
Intrebarea era daca trebuie sa ma prezint in instanta in mod obligatoriu, adica ar putea fi ultimul termen?, sau pot sa depun o cerere cu judecata in lipsa/amanare si sa mi se comunice eventualele obiectiuni?ce ar trebui sa fac sa nu ma prezint la urmatorul termen?motivul fiind distanta foarte mare si nu as vrea sa merg doar pentru o amanare ci doar la ultimul termen ca sa depun concluzii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 11:46, 21 Martie 2013
Inteleg ca pana la urmatorul termen, banca trebuie sa primeasca raportul de expertiza financiar- contabila ? Daca la acelasi termen s-a dispus si prezentarea observatiilor la raportul de expertiza, probabil ca banca va depune aceste observatii. Cu siguranta nu va fi vorba de ultimul termen. Expertul trebuie sa dea raspuns la obiectiunile formulate, dvs. sa le vedeti si sa faceti eventual comentariile dvs. sau sa depuneti alte documente la dosar.
Este greu de apreciat care va fi ultimul termen, fixat de catre instanta de judecata.
Este bine sa vedeti dosarul inainte de fiecare termen, pentru a studia documentele noi, aparute si dupa caz, sa depuneti si dvs. alte documente/ observatii. Prezenta dvs. in instanta o puteti aprecia in functie de elementele noi aparute la dosar.
Daca veti castiga procesul toate cheltuielile efectuate pot fi recuparate de la banca, in conditiile in care solicitati acest lucru, prezentati documentele justificative (bilete de tren/ autobuz, zile neplatitie la serviciu, diurna, etc.) si instanta aproba recuperarea cheltuielilor.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere expertiza Roxanabrum Roxanabrum daca un expert a stabilit pretul de vanzare al unei garsoniere ca fiind cu 1/3 mai mic decat cel pe care noi il consideram ca fiind real, nu a facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Efectuare expertiza contabila mariana1956h mariana1956h S-a dispus de catre instanta efectuarea expertizei contabile in cazul unui litigiu de munca. In urma analizei Raportului de expertiza, am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Expertizã tehnicã judiciarã topo a unui gol alpin DanaAlexandra12 DanaAlexandra12 Bună ziua. Am o nelămurire cu privire la o expertiză tehnică topo ridicată corect din teren, dându-i-se toate explicaţiile şi lămuririle necesare şi ... (vezi toată discuția)